to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 02.06.2020

Οικονομία

Α. Μιχαηλίδης: Ανάγκη άμεσης καταβολής των πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Σημαντικές καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου παρατηρούνται όλο το τελευταίο διάστημα, σε βαθμό που καθίστανται απολύτως βάσιμες πλέον οι ανησυχίες ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί συνειδητά να πλήξει αυτό το ευρύτερα αποδεκτό μέτρο.


Οι καθυστερήσεις αυτές επισημαίνονται με αυξημένη ένταση από τους κατοίκους της Χίου, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών κατηγοριών όπως οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και οι γιατροί που δικαιούνται το αντισταθμιστικό αυτό μέτρο. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης συνυπέγραψε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Ν. Σαντορινιού, στην οποία επισημαινόταν ότι δεν έχει εκδοθεί καμία εντολή πληρωμής για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020. Σημειώνεται ότι, σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάθεσή της, η ερώτηση αυτή δεν έχει απαντηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου που διαμόρφωσε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε τομή στην νησιωτική πολιτική της χώρας: υλοποίησε αίτημα δεκαετιών των νησιωτών και αντιμετώπισε στοχευμένα την κεντρική αιτία των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι νησιωτικές επιχειρήσεις. Γι’ αυτόν το λόγο συνάντησε την καθολική αποδοχή των κατοίκων των νησιών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Γι’ αυτόν τον λόγο, απ΄ ό,τι φαίνεται, το έχει στοχοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούμε το Υπουργείο να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν στις μετακινήσεις του 2020, να ομαλοποιήσει τις εντολές πληρωμών και να εγκαταλείψει οποιαδήποτε σκέψη απαξίωσης ή υποβάθμισης του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Εκτός εάν επιθυμεί να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των νησιωτών, όπως όταν επιχείρησε να κατασκευάσει τις προσφυγικές υπερδομές πριν λίγους μήνες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)