to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 27.09.2012

Κοινωνία

Μια βιβλιοθήκη μέσα από τα σκουπίδια

Στη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα αποτελείται από βιβλία που βρίσκει καθημερινά στα σκουπίδια το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών ''Ερμής'' ,στοχεύει ο Φ. Μεμίς μέλος του σωματείου. '' Στο εβδομαδιαίο μας παζάρι διαθέτουμε γύρω στα 1.000 βιβλία τα οποία βρίσκουμε σε κάδους απορριμάτων. Πρόσφατα μάλιστα, βοηθήσαμε μια φοιτήτρια με τα βιβλία αυτά για την ολοκλήρωση μιας εργασίας στο πανεπιστήμιο'', δήλωσε μιλώντας στο metrogreece.gr. Ο ίδιος προσέγγισε τις αρμόδιες δημοτικές αρχές και η απάντηση που πήρε ήταν θετική.


Το σωματείο ρακοσυλλεκτών ''Ο Ερμής'' λειτουργεί από το 1992 και απαρτίζεται από μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκει στα σκουπίδια πολύτιμους θησαυρούς και  στη  συνέχεια τους πουλά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Βιβλία, βινύλια,ρούχα, πίνακες,μπιμπελό και πολλά άλλα είναι διαθέσιμα σε τιμές που ξεκινούν από τα 20 λεπτά και φθάνουν στα 5 ευρώ. 

'' Τα άχρηστα κάποιων ανθρώπων είναι πολύ χρήσιμα για άλλους'' ,τονίζει ο Φ. Μεμίς. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το σωματείο είναι άνεργοι και οι μόνοι τους πόροι προέρχονται από το παζάρι που διοργανώνουν κάθε Κυριακή. ''Δεν είναι καν μεροκάματο, βγάζουμε μόνο ένα κομμάτι ψωμί'', επισημαίνει. . Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό έγκειται τόσο στις χαμηλές τιμές, όσο και στα προϊόντα που διατίθενται. 

Το 1ο Φεστιβάλ του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να βρουν μεταχειρισμένα αντικείμενα σε πολύ καλές τιμές. Το φεστιβάλ θα πλαισιώνουν μουσικοί του δρόμου καθώς και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» της Μαρίνας Δανέζη.


Πηγή:  metrogreece.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)