to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 29.03.2020

Πολιτική

Μια βδομάδα ακόμα ο περιορισμός κατ'οίκον σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά - Επίσκεψη Χαρδαλιά σε Κοζάνη και Εχίνο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί και στον Έχινο με ελικόπτερο - «Ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας», είπε αναφερόμενος στην πανελλαδική κατάσταση με την επιδημία, «ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο»


Για μια ακόμη εβδομάδα παρατείνεται το μέτρο του περιορισμού κατ' οίκον στα δύο χωριά, τη Δαμασκηνιά και τη Δραγασιά, όπως ανακοίνωσε ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιας από την Νεάπολη Κοζάνης, κατά την διάρκεια σύσκεψης το πρωί της Κυριακής με τους φορείς της αυτοδιοίκησης. 

Ο Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι πρέπει «να δείξουμε συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων και εκτός από τις ενέργειες του κράτους αυτή η μάχη θα κριθεί στο υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης των πολιτών». Παράλληλα επισήμανε ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, με τη σειρά του,τόνισε ότι τα μέτρα καραντίνας στα δύο χωριά είχαν θετικά αποτελέσματα αφού καταφέραμε να στσθεροποιήσουμε, όπως είπε, την εξάπλωση του ιού ενώ για την περίπτωση της Καστοριάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτός, μετά την αξιολόγηση των δεδομένων με την πολιτική προστασία, εάν και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων υπό μορφή καραντίνας. 

Ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζεύκλης ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ υπήρξαν δύο νέα κρούσματα ένα στην Σιάτιστα και ένα στην Γαλατινή και κάλεσε τους πολίτες να μην χαλαρώνουν στην εφαρμογη των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Το ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μετέφερε τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας και τους υπαρχηγούς της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής προσγειώθηκε στις 9.30 το πρωί στην Νεάπολη Κοζάνης. Ο υφυπουργός μετά την σύσκεψη, επισκέφθηκε με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής, τα δύο χωριά ενώ μαζί του ήταν και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τον Δήμαρχο Χρήστο Ζεύκλη.

Η επίσκεψη στον Εχίνο: «Θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες»

Την ανάγκη ο κάθε πολίτης να επιδείξει το μεγαλύτερο ποσοστό «ατομικής ευθύνης» μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και η κοινωνία μας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την άφιξή του στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμύνθη. «Το κράτος θα κάνει ό,τι πρέπει αλλά είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει όμως να κερδίσουμε το στοίχημα. Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των ανθρώπων μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ακόμη την άριστη συνεργασία που είχε από την πρώτη στιγμή με τον δήμαρχο Μύκης, με τον οποίο είχε και έχει καθημερινά ανοιχτή επικοινωνία.

Ο δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που από την πρώτη στιγμή είχε δίπλα του, όπως τόνισε, τον κ. Χαρδαλιά και την Πολιτική Προστασία, γεγονός που τον έκανε να νιώσει ασφάλεια ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στον δήμο του. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στην αρχή, δεν γνώριζαν πώς να κινηθούν, ωστόσο όλα διευθετήθηκαν πολύ γρήγορα, όπως είπε, χάρη στην καλή συνεργασία και οργάνωση των υπηρεσιών του κράτους, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος ανέφερε ότι ο μέχρι στιγμής συντονισμός των υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων έχει αποδώσει, είναι ικανοποιητικός και φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη διαχείριση της κατάστασης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)