to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:36 | 19.06.2017

Πολιτισμός

Μια θεατρική παράσταση από τις κρατούμενες στις φυλακές Ελαιώνα - Θήβας

Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να στείλουν στο email [email protected], έως την Δευτέρα 26/6, το ονοματεπώνυμό τους, ακριβώς όπως αναγράφεται στην ταυτότητα, ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στο κατάστημα.


Η δεύτερη παράσταση της θεατρικής ομάδας του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ. (Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας) είναι γεγονός και ο τίτλος αυτής “Γένος Αρσενικό”.

Η παράσταση θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 15:00 στο Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.

Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να στείλουν στο email [email protected], έως την Δευτέρα 26/6, το ονοματεπώνυμό τους, ακριβώς όπως αναγράφεται στην ταυτότητα, ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στο κατάστημα.

 

Η θεατρική ομάδα του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ. παρουσιάζεται

Τον Ιανουάριο του 2015, με τη θεατρική ομάδα “Εμείς” παρουσιάσαμε στις κρατούμενες του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ. την παράστασή μας “Interview”. Αυτή ήταν η πρώτη μας γνωριμία με αυτές τις γυναίκες, η οποία έμελλε να αποτελέσει την απαρχή μιας μακράς σχέσης.

Όταν ενημερωθήκαμε ότι στην αποθήκη των φυλακών υπήρχαν στοιβαγμένα πολλά έργα τέχνης, που είχαν φιλοτεχνηθεί από κρατούμενες, προσφερθήκαμε να διοργανώσουμε με αυτά μια έκθεση, πράγμα που καταφέραμε. Η έκθεση “Το ταξίδι εκτός” άνοιξε τις πόρτες της τον Μάιο του 2015 σε μία αίθουσα που μας παραχωρήθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό “105,5 στο κόκκινο”. Περίπου 100 πίνακες ζωγραφικής και 250 αντικείμενα τέχνης εκτέθηκαν εκείνες τις μέρες και πουλήθηκαν όλα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατατέθηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των κρατουμένων που είχαν φιλοτεχνήσει τα έργα. Εκείνη την περίοδο γεννήθηκε η ιδέα της υλοποίησης ενός θεατρικού εργαστηρίου εντός του καταστήματος.

Τον Δεκέμβριο του 2015, μέλη της θεατρικής ομάδας ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε κάθε Δευτέρα πρωί στο Κ.Κ.Γ.Ε.Θ. Μετά από 3 περίπου μήνες συστάθηκε για πρώτη φορά η θεατρική ομάδα του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ., αποτελούμενη από 12 κρατούμενες γυναίκες ηθοποιούς. Τον Ιούλιο του 2016 έγιναν δύο παρουσιάσεις της παράστασης “Πολυφωνία”, αποτέλεσμα της έως τότε δουλειάς μας με τις γυναίκες. Από τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε ο 2ος κύκλος εργαστηρίων, στον οποίον έχουν ενταχθεί και επιπλέον κρατούμενες και αποτέλεσμα του οποίου είναι η παράσταση “Γένος Αρσενικό”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)