to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:36 | 09.11.2018

Πολιτική

Μια συνέντευξη που πόνεσε πολύ...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η συνέντευξη του πρωθυπουργού την Πέμπτη στον Alpha και οι «θυμωμένες» δηλώσεις Μητσοτάκη, η διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας, το τρισάγιο για τον Κ. Κατσίφα και η απαγόρευση εισόδου 52 Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία, οι «προεκλογικές» προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων (μετά το 2020!), ο Ρουβίκωνας, οι αντιδράσεις κληρικών στη συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

1.778.000 τηλεθεατές είδαν τον Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Το 40% άγγιξε η τηλεθέαση. (αναλυτικά)


 

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι διαφορετική φιλοσοφία για την οικονομία, την παραγωγή και την ίδια τη ζωή

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας και μια διαφορετική φιλοσοφία και για την οικονομία και για την παραγωγή και για την ίδια τη ζωή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συζητώντας με φορείς Κ.ΑΛ.Ο. στη δεύτερη έκθεση που διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυης Οικονομίας. (αναλυτικά)

 


«Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων θα λέει "ναι σε όλα" για τα μέτρα ελάφρυνσης»

«Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει "ναι σε όλα"» απαντά το Μαξίμου στον κ. Μητσοτάκη. (αναλυτικά)


 

«Δηλώσεις περί μετακίνησης στο κέντρο προκαλούν θυμηδία»

«Ο κ. Μητσοτάκης που διαπιστώνει "τολμηρή μετακίνηση της ΝΔ προς το κέντρο" να προσέξει γιατί πιο δεξιά θα βρει τοίχο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέτευξή του στην Deutche Welle. (αναλυτικά)


 

Στο Μπιλμπάο το 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο Φόρουμ με πολυμελή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής του Επιτροπής, Πάνο Σκουρλέτη. (αναλυτικά)


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση πλειοψηφικών προοδευτικών συμμαχιών ενόψει των ευρωεκλογών»

Ρεπορτάζ του Euractiv για τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαδημούλη. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΞ προς αλβανικές αρχές: Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τους 52 «ανεπιθύμητους» Ελληνες

Μία ημέρα μετά την κηδεία του 35χρονου, το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο σε 52 Έλληνες πολίτες στη γειτονική μας χώρα. Ουσιαστικές διευκρινίσεις ζητά από την Αλβανία το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. (αναλυτικά)


 

Χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας προϋπολογισμού 210.000 ευρώ ανακοίνωσαν ο Αλ. Χαρίτσης και η Κ. Νοτοπούλου

Την πρόταση του υφυπουργείου Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) για τη χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 210.000 ευρώ, στηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον ίδιο και την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν, σήμερα το απόγευμα, στον Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)


 

«Καλύπτονται άμεσα τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Τα ζητήματα της εκπαίδευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης από ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ, που είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις. Ο υπ. Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία θα εξομαλυνθούν πλήρως με τους 15.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν σε ορίζοντα τριετίας. (αναλυτικά)


 

«Στόχος μας η λύση στο θέμα της υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

«Γίνεται μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων υποστελέχωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (αναλυτικά)


 

«Βέρμπαν», ο εκλεκτός του ΕΛΚ και της ΝΔ

Ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ εξελέγη χτες επικεφαλής της ευρωπαϊκής δεξιάς στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, ένα αποτέλεσμα που σηματοδοτεί σημαντική στροφή της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας προς τα δεξιά. (αναλυτικά)


 

Λ. Κρέτσος: Τα συνεχιζόμενα παραπλανητικά δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου» αποκαλύπτουν πλέον ανομολόγητους στόχους

«Με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου μπήκε επιτέλους τάξη και η εφαρμογή του νόμου, με κυρώσεις στους φορείς που δεν εφάρμοζαν την προβλεπόμενη τήρηση του ποσοστού συμμετοχής στα περιφερειακά ΜΜΕ» αναφέρει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απαντώντας σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» (αναλυτικά)


 

Έμφαση στην αποσυμφόρηση της Σάμου: Αναχωρούν από τα νησιά 800 αιτούντες άσυλο

Θα προωθηθούν σε ξενοδοχεία που έχουν νοικιαστεί σε διάφορα σημεία της χώρας - Από τη Λέσβο θα αναχωρήσουν περίπου 140 άτομα, από τη Χίο περίπου 180, από τη Σάμο, που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα πληρότητας στον καταυλισμό, περίπου 400, από τη Λέρο περίπου 60 και από την Κω 20. (αναλυτικά)


 

Παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις μέχρι και 25 Νοεμβρίου 2018. (αναλυτικά)


 

ΕΛΠΕ: Ενίσχυση κερδοφορίας, αύξηση παραγωγής και πωλήσεων

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα Εννεαμήνου και Γ’ Τριμήνου 2018 βάσει των οποίων προκύπτει επίτευξη ρεκόρ δημοσιευμένων κερδών (+32%) και εξαγωγών για το εννεάμηνο, ενίσχυση κερδοφορίας, αύξηση παραγωγής και πωλήσεων για το Γ’ τρίμηνο. (αναλυτικά)


 

Άνοδος 2% τον Σεπτέμβριο στη βιομηχανική παραγωγή

Άνοδο 2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Σεπτέμβριο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 1,3%. (αναλυτικά)


 

Πράσινο φως από Ελλάδα - πΓΔΜ για τα έργα της νέας συνοριακής διάβασης στον Λαιμό του Δήμου Πρεσπών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου της νέας συνοριακής διάβασης μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ στον Λαιμό του Δήμου Πρεσπών. (αναλυτικά)


 

Πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών σε χρήματα σε Άτομα με Αναπηρία

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 1.055.000,00 ευρώ (αναλυτικά)


 

Επιχορήγηση 650.000 ευρώ στα προνοιακά ιδρύματα μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την επιχορήγηση προνοιακών ιδρυμάτων, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». (αναλυτικά)


 

Δράσεις της Περιφέρειας για τη στρατηγική ανάπτυξη των μεγάλων πολιτιστικών αξόνων της Αθήνας

Τις δράσεις και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την στρατηγική ανάπτυξη των μεγάλων πολιτιστικών αξόνων της Αθήνας παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου στο συνέδριο δικτύου εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)