to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μία συνάντηση με πολλά μηνύματα

Είναι προφανές ότι η επιλογή Σολτς θορύβησε το Μαξίμου, που έσπευσε με τον γνωστό του τρόπο να υποβαθμίσει το γεγονός


Νέα δεδομένα στην προεκλογική αντιπαράθεση έβαλε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό καγκελάριο στο Βερολίνο. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Όλαφ Σολτς σπανίως επιδιώκει τέτοιες επαφές με προεκλογικό άρωμα. Εκτιμούν, επίσης, ότι πρόκειται για μια εξέχουσα, συμβολικής σημασίας συνάντηση, καθώς ο επικεφαλής της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας ήθελε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Οι συνομιλίες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν λάβει κάποιος υπ’ όψιν πόσο βεβαρημένο είναι το πρόγραμμα του επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης συνεργασίας, ο οποίος αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να συζητήσει με τον Αλ. Τσίπρα σημαντικά θέματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Είναι προφανές ότι η επιλογή Σολτς θορύβησε το Μαξίμου, που έσπευσε με τον γνωστό του τρόπο να υποβαθμίσει το γεγονός και να κατηγορήσει τον Αλ. Τσίπρα ότι -όπως έκανε στο παρελθόν (;)- δυσφημεί και πάλι τη χώρα στο εξωτερικό... Λες και οι Ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ενημερωθούν για όσα εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση. Λες και δεν αντιλαμβάνονται ότι γίνεται προσπάθεια εδώ και καιρό από την ομάδα Μητσοτάκη να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς ορμπανικού τύπου, μακριά από τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. Σαν να μην γνωρίζουν για τις υποκλοπές, την εξαγωγή του Predator ή τις σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς. Για να μη μιλήσουμε για τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου, που επίσης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τις υπονομεύσει - με τη βοήθεια σημαντικών συντηρητικών κύκλων της Ε.Ε.

Οι πόρτες είναι ανοιχτές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, που τις βρίσκει κλειστές παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)