to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μια σοβαρή απάντηση υπάρχει;

«Πώς να κλέψετε βενζίνη από ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου» ήταν το θέμα της ΕΡΤ που έκλεψε τις καρδιές των τηλεθεατών


Eκεί που έχουν φτάσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, θα εκτιμούσαμε πάρα πολύ ένα ρεπορτάζ στην ΕΡΤ για το «πώς να απλώσεις μπαλαντέζα και να κλέψεις ρεύμα από τον γείτονα». Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης. Να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να του δίνει λύσεις.  Όπως έκανε και με τη βενζίνη και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε ρεπορτάζ στον Guardian.

«Πώς να κλέψετε βενζίνη από ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου» ήταν το θέμα της ΕΡΤ που έκλεψε τις καρδιές των τηλεθεατών και άνοιξε νέους δρόμους σ’ αυτό που στη δημοσιογραφική γλώσσα αποκαλούμε «χρηστικό ρεπορτάζ». Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ήταν δε τόσο χρηστικό, που βγήκε και εκτός συνόρων, ανοίγοντας τα μάτια της αλλοδαπής για το τι σημαίνει τηλεόραση στο πλευρό του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση πολίτη. Και καλό θα ήταν αυτή η κίνηση να έχει και συνέχεια.  Όχι μόνο για το πώς μπορείς να κλέψεις ρεύμα από τον γείτονα ή από την κολόνα της ΔΕΗ που βρίσκεται έξω από το σπίτι σου, αλλά και με απλές προτάσεις που μπορούν να κάνουν πιο οικονομική την καθημερινότητά μας αποφεύγοντας περιττά έξοδα στα σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή.

Γιατί ένα ρεπορτάζ με θέμα το πώς να φύγεις με ένα κοτόπουλο και δυο πακέτα μακαρόνια από του Σκλαβενίτη χωρίς να πληρώσεις μία θα χτύπαγε κόκκινο σε τηλεθέαση, θα έπαιζε την άλλη μέρα στο CNN και του χρόνου το βραβείο Μπότση θα το είχε για πλάκα στο τσεπάκι. Αλλά σοβαρά τώρα; Πήγε ένας ρεπόρτερ της ΕΡΤ στον αρχισυντάκτη του και του πρότεινε ένα θέμα για το πώς να κλέψεις βενζίνη κι αυτό έγινε δεκτό; Πήγε ο αρχισυντάκτης και πρότεινε το θέμα στον διευθυντή Ειδήσεων κι αυτός του είπε «φοβερό, ρε μεγάλε, προχώρα το»; Σοβαρά τώρα; Υπάρχει μια σοβαρή απάντηση;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)