to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 30.03.2013

Κοινωνία

Μια πρώτη νίκη για τον “Ερημίτη” Κέρκυρας

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κέρκυρας: Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αρνήθηκε να επικυρώσει τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.


Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ. αρ. 52/2013 γνωμοδότησή του, έκρινε ΠΑΡΑΝΟΜΟ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για την κατάργηση του Ναυτικού Οχυρού στην περιοχή “Ερημίτη” της Κέρκυρας και τον ανακαθορισμό των ορίων σε νέα θέση. Ο λόγοι είναι απλοί και εξόφθαλμα προκλητικοί: 

•Το Υπουργείο Άμυνας δεν έλαβε γνώση ότι το Ναυτικό Οχυρό είχε παραχωρηθεί στην NCH Capital, χωρίς την υπογραφή του!

•Στην πρώτη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της EUROBANK, που έγινε για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, δεν αναφερόταν καν η ύπαρξη του Ναυτικού Οχυρού. Αυτό πρακτικά σήμαινε, ότι ούτε ο επενδυτής είχε γνώση για την ύπαρξή του!

•Όταν το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε, έπειτα από πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, να γνωμοδοτήσει θετικά για τη μεταφορά του σε νέα θέση, δεν γνώριζε καν πού ακριβώς είναι αυτή η νέα θέση, αφού θα την προσδιόριζε εκ των υστέρων το ΤΑΙΠΕΔ!

•Στην ίδια γνωμοδότηση, δεν λήφθηκε καν υπόψη ότι τα όρια της νέας επιτηρούμενης ζώνης, συμπίπτουν με τα όρια της απαγορευμένης ζώνης, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελεί το “κερασάκι στην τούρτα”. Έως τώρα, η συνολική μεθόδευση της εκποίησης του εν λόγω ακινήτου, βρίθει από παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της Κυβέρνησης. Η επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε, τόσο με τις Ερωτήσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανου Σαμοΐλη στη βουλή [7743] και [3491], την  Επίκαιρη Ερώτηση [353], την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων [618/6922], όσο και με την Εξώδικη Πρόσκληση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατά του ΤΑΙΠΕΔ, είναι ακόμα σημαντικότερη ως προς την παραβίαση άρθρων του Συντάγματος και  πλήθους περιβαλλοντικών νομοθεσιών. Αυτή λοιπόν, είναι μια πρώτη νίκη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Αν η Δικαιοσύνη λειτουργήσει χωρίς παρεμβάσεις και σκοπιμότητες, τότε εκτιμούμε ότι οι επόμενες Αποφάσεις για την εκποίηση του “Ερημίτη”, θα είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικές. 

Είναι ξεκάθαρο ότι, η τρικομματική κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να ξεπουλήσει την Ελλάδα στα ξένα επενδυτικά συμφέροντα, και γι' αυτό έχει προβεί σε δεκάδες ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις με ανυπολόγιστο τίμημα. Σε αυτή την προσπάθεια, χρησιμοποιεί ως φερέφωνο, την πλειοψηφία των ΜΜΕ και των φορέων του Τουριστικού και Κατασκευαστικού κλάδου.  Λένε όμως ψέματα. Ψέματα τόσο για τις θέσεις εργασίας, όσο και για το υποτιθέμενο όφελος της τοπικής οικονομίας. Το ψέμα όμως όσο και να το φωνάξεις, αλήθεια δεν γίνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να παλεύει για την ακύρωση του Μνημονίου, την ακύρωση όλων των μεθοδεύσεων εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, την ακύρωση όλων των μηχανισμών καταδυνάστευσης των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας. Θα συνεχίσει να παλεύει, μέσα και έξω από τη βουλή, για την αξιοπρέπεια του κερκυραϊκού και ελληνικού λαού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)