to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή, με τα χειρότερα να έπονται

Όμως την κυβέρνηση δεν την απασχολούν οι πρόσφυγες.


Δεν ξέρουμε πώς έπιασε χθες τα ξημερώματα η φωτιά που κατέστρεψε τη Μόρια. Αν ήταν τυχαία, βαλτή, προϊόν συνωμοσίας ή απελπισίας. Πιθανόν να μην μάθουμε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ήταν μια καταστροφή προδιαγεγραμμένη.

Η επιμονή της κυβέρνησης να στοιβάζει χιλιάδες ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλο, να τους αποστερεί σταδιακά και συστηματικά από κάθε υποστήριξη, σε συνδυασμό με την καραντίνα και την πολιτική ανοσίας της αγέλης που ουσιαστικά έχει επιβληθεί στις προσφυγικές δομές, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, μια εύφλεκτη κατάσταση που κάποια στιγμή λαμπάδιασε.

Με πάνω από 12.000 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είναι πλέον πρόσφυγες μέσα στην προσφυγιά τους, έχοντας χάσει ακόμα και τα ελάχιστα που συγκροτούσαν την προσωρινή διαβίωσή τους, είναι πρωταρχικής σημασίας η άμεση τακτοποίηση και η κατά το δυνατόν ανακούφισή τους. Δεν μπορούν να βρίσκονται νηστικοί και στον δρόμο. Αντ’ αυτού βλέπουμε την κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ για να μην πλησιάσουν οι πυρόπληκτοι της Μόριας την πόλη.

Όμως την κυβέρνηση δεν την απασχολούν οι πρόσφυγες. Την απασχολεί η πολιτική της στο προσφυγικό. Βλέπει την καταστροφή στη Μόρια ως ευκαιρία για να προωθήσει την ατζέντα των κλειστών δομών και τη γενικότερη πολιτική «να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο για να μην έρχονται». Και στον βωμό αυτής της πολιτικής, με την οποία έχει μπολιάσει στελέχη της και ευρύτατα τμήματα του ακροατηρίου της, με αποτέλεσμα να ζητούν να καούν άνθρωποι, να τους πνίγουμε στο Αιγαίο, να τους στείλουμε σε ξερονήσια, ασκούν μια πολιτική απάνθρωπη και παράνομη, στην οποία μάλιστα η κυβέρνηση έχει αυτοεγκλωβιστεί.

Μια πολιτική όμως που καταγγέλλεται πλέον και από την Ε.Ε., η οποία από την άλλη έχει τεράστια ευθύνη, ουσιαστικά την ηθική αυτουργία, στα αίσχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)