to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μια «πάθηση» που δεν γιατρεύτηκε από τους γιατρούς του Μπούχενβαλντ

Στα ψιλά πέρασε η άποψη του καθηγητή της Ιατρικής και παλαιού επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που ανέλυσε στο ακροατήριό του την πλέον αντιδραστική, την πλέον αντιεπιστημονική και την πλέον ρατσιστική άποψη όπως αυτή που αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως πάθηση και τους ομοφυλόφιλους ως ένα άρρωστο κομμάτι της κοινωνίας...


Βαφτίζουμε οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη ως ρατσισμό. Αν αυτό δεν είναι φασισμός, αν αυτό δεν είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αν η διάλυση των αντιδιαδηλώσεων δεν είναι φασισμός, τι είναι; Αν μιλήσετε για την ομοφυλοφιλία, είστε ρατσιστής. Μα, να μην μιλήσω για την ομοφυλοφιλία; Αφού είμαι γιατρός. Η ομοφυλοφιλία είναι πάθηση”. Δυστυχώς στα ψιλά της επικαιρότητας πέρασε η παραπάνω τοποθέτηση του Απόστολου Χατζητόλιου, καθηγητή Παθολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Τρίπολη και είχε σκοπό να καταδικάσει την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας καθιερώνεται η Θεματική Εβδομάδα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τις έμφυλες ταυτότητες.

Στα ψιλά πέρασε η άποψη του καθηγητή της Ιατρικής και παλαιού επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που ανέλυσε στο ακροατήριό του την πλέον αντιδραστική, την πλέον αντιεπιστημονική και την πλέον ρατσιστική άποψη όπως αυτή που αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως πάθηση και τους ομοφυλόφιλους ως ένα άρρωστο κομμάτι της κοινωνίας. Στα ψιλά πέρασε το κήρυγμα του πανεπιστημιακού, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να δηλώσει την αντίθεσή του με το σύμφωνο συμβίωσης με το επιχείρημα: “Επειδή δεν προβλέπει την περίπτωσή μου: Συζώ με δυο γυναίκες, δυο άντρες και πέντε σκύλους”.

Έτσι ακριβώς τοποθετήθηκε ο κ. Χατζητόλιος που, όταν δεν ξεσηκώνεται μαζί με το ιερατείο της Θεσσαλονίκης κατά της έδρας ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, περιοδεύει ανά την επικράτεια μεταφέροντας θέσεις και απόψεις όπως “οι σεξουαλικές παρεκκλίσεις είναι διαταραχές προσωπικότητας” και ως τέτοιες θα πρέπει κατά τη γνώμη του να αντιμετωπίζονται από τον ίδιο και τους συναδέλφους του. Να γεμίσουν δηλαδή τα νοσοκομεία και τα ιατρεία με τους “παρεκκλίνοντες” και τις “παρεκκλίνουσες” που θα ψάχνουν τη γιατρειά τους ώστε να επιστρέψουν στον ορθό σεξουαλικό δρόμο μιας ιατρικής θεώρησης που θυμίζει τα “ροζ τρίγωνα” κάποιων άλλων εποχών, τότε που οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζονταν ως “μια μολυσματική επιδημία για τους ευάλωτους νέους του γερμανικού έθνους”. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε πως γιατροί ήταν αυτοί που ευνούχιζαν ομοφυλόφιλους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως γιατρός ήταν και ο διαβόητος Carl Vaernet, που πειραματιζόταν στο Μπούχενβαλντ, πραγματοποιώντας εγχειρήσεις εισαγωγής κάψουλας τεστοστερόνης με σκοπό να μετατρέψει τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις των κρατουμένων σε ετεροφυλοφιλικές. Γιατροί ήταν κι αυτοί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)