to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 10.11.2019

Πολιτική

Μια ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ

Τα αλληλοκαρφώματα και τα «αδειάσματα» είναι στην ημερήσια διάταξη στη ΝΔ και το Μαξίμου αδυνατεί να ελέγξει την ακροδεξιά πτέρυγα που καθορίζει πλέον την ατζέντα


Η βουλεύτρια της ΝΔ, Ζωή Ράπτη, «άδειασε» με το «γαντι» τον Μ. Σαλμά στο πρόσωπο του οποίου εκκρεμεί πολύ σοβαρή καταγγελία για παρέμβαση στη δικαιοσύνη. «Αν κατάλαβα καλά, αυτό που έκανε ο κ. Σαλμάς είναι ότι επικοινώνησε με κάποιον εισαγγελέα για προσωπική του υπόθεση σε ότι αφορά την επιτάχυνση της διαδικασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη σε συνέντευξή της στο Real FM στην σημερινή εκπομπή του Γιώργου Παγάνη και της Αναστασίας Γιάμαλη. «Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι κάτι από το οποίο θα έπρεπε να απέχει, είτε είναι βουλευτής, είτε είναι οποιοσδήποτε άλλος» συνεχίζει.

Αυτή η ηχηρή παρέμβαση, καταγράφεται με φόντο τα συνεχή αδειάσματα «γαλάζιων» στελεχών για δηλώσεις και ενέργειες άλλων στελεχών του κόμματος ή της κυβέρνησης. 

Είναι χαρακτηριστική η απόσταση που κράτησε η Όλγα Κεφαλογιάννη από τη χρυσαυγίτικου τύπου υποστήριξη Κυρανάκη στο ρατσιστικό μπάρμπεκιου των Διαβατών

«Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ καμία τέτοια δήλωση και δεν θα στηρίξω τέτοιες εκδηλώσεις», τόνισε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένα βουλεύτρια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εμετικές δηλώσεις Κυρανάκη (αλλά και Πλεύρη) για το περίφημο μπάρμπεκιου της ξενοφοβίας.

Πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα κατανοώ την ανησυχία των συμπολιτών μας, πιστεύω όμως πως δεν θα πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, αντιθέτως πρέπει να βρεθούμε κοντά σε αυτές τις κοινωνίες και να τους μιλήσουμε για το σχέδιό μας». Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο τέτοιες απόψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη ΝΔ, η Ο. Κεφαλογιάννη απάντησε πως «ακραίες φωνές και συμπεριφορές δεν είχαν και δεν έχουν θέση μέσα στη Νέα Δημοκρατία».

Είχε προηγηθεί το εκκωφαντικό «αδειασμα» από την Ντόρα Μπακογιάννη στους Κυρανάκη-Πλεύρη. Η πρώην υπουργός και σημερινή βουλεύτρια ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές δεν κατάλαβαν».

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», δήλωσε συγκεκριμένα στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος «άδειασε» τον Κυρανάκη, απαντώντας την περασμένη Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση βουλεύτριας του ΜέΡΑ 25 για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών τη Λέρο.

«Προσυπογράφω, τονίζω και συμφωνώ με τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αυτή είναι η θέση μου. Επειδή οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Επιμένει ακροδεξιά ο Αδ. Γεωργιάδης, παρά τη δυσφορία του Μαξίμου

Ωστόσο, την ίδια ημέρα, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στήριξε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, επισημαίνοντας το «δικαίωμα» των στελεχών της ΝΔ να έχουν τις απόψεις τους. «Είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ», υπενθύμισε με νόημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Το tvxs.gr υπενθυμίζει ότι η παρέμβαση Γεωργιάδη έγινε μετά το τηλεφώνημα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με το οποίο φέρεται να του μετέφερε την «δυσφορία» του Μαξίμου για το ντροπιαστικό μανιφέστο του βουλευτή υπέρ των «εθνικοπατριωτών» με τα χοιρινά στον προσφυγικό καταυλισμό στα Διαβατά. Ήταν ωστόσο ένα τηλεφώνημα που φρόντισε να διαρρεύσει προχθές το Μαξίμου, χωρίς όμως να ακολουθήσει καμία πειθαρχική κίνηση κατά του βουλευτή.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Κουμουτσάκου- που αποδοκίμασαν τις δηλώσεις Κυρανάκη για το προσφυγικό- λέγοντας πως ο καθένας έχει τις απόψεις του, σε ένα κοινό- βέβαια- πλαίσιο υπό τον αρχηγό.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα προς το εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, συμπληρώνοντας πως «μολονότι η ΝΔ κυριαρχεί σε σχέση με την αριστερά, σε επίπεδο ιδεών, στελεχών και διαχείρισης, πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο (ποιος άλλος) Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έσπευσε να κάνει post στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τη δήλωση Γεωργιάδη, επικροτώντας έτσι την άποψη του υπουργού Ανάπτυξης, αλλά και την δήλωση-θέση- του Κυρανάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)