to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 17.10.2016

Κοινωνία

Μια μάνα κι ένα παιδί νεκροί σε τροχαίο στο Ωραιόκαστρο - Φρουρούμενος στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο οδηγός

Μια 32χρονη προσφυγοπούλα και ο 9χρονος γιος βρήκαν το θάνατο το βράδυ της Κυριακής έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος - Δίπλα στο δράμα, και εμετική παραπληροφόρηση από τη «γνωστή» ιστοσελίδα oraiokastro24.gr


Μια 32χρονη προσφυγοπούλα και ο 9χρονος γιος βρήκαν το θάνατο το βράδυ της Κυριακής έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο που  οδηγούσε 76χρονος. Στο νοσοκομείο κι ένα ανήλικο κορίτσι. Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά των εξεγερμένων προσφύγων. Δίπλα στο δράμα, και εμετική παραπληροφόρηση από τη «γνωστή» ιστοσελίδα oraiokastro24.gr


 

Φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 76χρονος

Φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 76χρονος, ο οποίος παρέσυρε χθες το βράδυ με το αυτοκίνητό του τρεις πρόσφυγες, έξω από τη δομή προσφύγων «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο, με συνέπεια να τραυματίσει θανάσιμα τους δύο εξ αυτών, μία 32χρονη και τον 9χρονο γιο της, ενώ ένα 12χρονο κοριτσάκι υπέστη τραύματα αλλά η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε βάρος του ηλικιωμένου οδηγού σχηματίζεται δικογραφία από το Α' Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Στο μεταξύ, έρευνα διεξάγεται και για τα επεισόδια που ακολούθησαν του θανατηφόρου τροχαίου, όταν εξαγριωμένοι πρόσφυγες της δομής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, αφού επιτέθηκαν στον οδηγό και τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 76χρονου, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε τρία ακόμη οχήματα, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ένα περιπολικό της Αστυνομίας κι ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, επιτέθηκαν κατά πληρώματος του ΕΚΑΒ και αστυνομικών που έσπευσαν προς ενίσχυση στο σημείο. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν, εκτός από τον 76χρονο, δύο διασώστες και δύο αστυνομικοί.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία στο Ωραιόκαστρο

Επίσημη ανακοίνωση για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Ωραιόκαστρο εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης:

Η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως προανάκριση για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος ενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ για τα μετέπειτα συμβάντα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "βραδινές ώρες χθες, στο 3ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής Οδού, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, παρέσυρε τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 32, 9 και 12 ετών (γυναίκα, αγόρι, κορίτσι αντίστοιχα), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο πρώτων και τον ελαφρύ τραυματισμό της τρίτης".
"Με αφορμή το δυστύχημα, ομάδα ατόμων από δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στην περιοχή, επιτέθηκαν κατά του 76χρονου οδηγού και αστυνομικών που τον είχαν συλλάβει, έθεσαν φωτιά στο όχημα του, ενώ προκάλεσαν φθορές σε τρία ακόμα οχήματα ( ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και Ι.Χ.Ε.) και επιτέθηκαν κατά πληρώματος Ε.Κ.Α.Β. και ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων, που κατέφθασαν στο σημείο. Τραυματίστηκαν ο 76χρονος οδηγός, δύο μέλη του πληρώματος του Ε.Κ.Α.Β και δυο αστυνομικοί ", αναφέρει σχετικά με την ένταση που ακολούθησε.


 

Το ρεπορτάζ

Βαρύ είναι από χθες το βράδυ το κλίμα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, του πρώην εργοστασίου «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη θανατηφόρα παράσυρση δύο Σύρων προσφύγων -μίας 32χρονης και του 9χρονου γιου της- από Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξω από τη δομή. Ένα ακόμη 12χρονο κοριτσάκι από τη Συρία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τα ΜΑΤ επιτίθενται με χημικά στους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, πυροδοτώντας ένταση και επεισόδια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξαγριωμένοι πρόσφυγες προπηλάκισαν τον 76χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, βάζοντας φωτιά στο όχημά του. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το καμμένο αυτοκίνητο

Πρόσφυγες και μετανάστες πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν πριν τις 12 το μεσάνυχτα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα -πλήρωμα του ΕΚΑΒ- και σε δύο αστυνομικούς.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας, ενώ κλειστή ήταν το πρωί η Συμμαχική Οδός στο ύψος της δομής «Φέσσα».

Προειδοποίηση: πολύ σκληρές εικόνες από την προσπάθεια ανάνηψης της νεαρής μητέρας που έχει μόλις χτυπηθεί από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 76χρονος

Και εμετική παραπληροφόρηση

Και ενώ μια γυναίκα και ένα παιδί, που γλίτωσαν από τον πόλεμο και το επικίνδυνο πέρασμα του Αιγαίου, έβρισκαν το θάνατο στον δρόμο, η γνωστή ιστοσελίδα oraiokastro24.gr επιχείρησε να παρουσιάσει το τροχαίο δυστύχημα ως ...ληστεία και επίθεση προσφύγων σε διερχόμενο όχημα. Η σχετική ανάρτηση δε, παραμένει χωρίς καμιά διόρθωση ακόμη και αυτή την ώρα στην σελίδα.

Ο συντάκτης με την πλούσια φαντασία έγραψε: «Μετανάστες υποχρέωσαν διερχόμενο όχημα να σταματήσει….ανάγκασαν τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου να κατέβει δια της βίας και τον λήστεψαν, τον προπηλάκισαν και εν συνεχεία έκαψαν το αυτοκίνητο του. Ο 75χρονος οδηγός σώθηκε την τελευταία στιγμή απο τους φρουρούς του hotspot και μεταφέρεται στο νοσοκομείο». Και είναι σίγουρο πως οι ακροδεξιοί κύκλοι θα σπεύσουν να ρίξουν σκιές στην τραγική υπόθεση με αφορμή τέτοια εμετικά δημοσιεύματα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)