to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 12.11.2017

Κοινωνία

Ούτε το όνομά του! Μια λέξη, στην «καρδιά» μιας πόλης, μια βροχερή μέρα, ένα ηχηρό συμπέρασμα: Ανεπιθύμητος... (βίντεο)

Ομόθυμα ανεπιθύμητος ο «φύρερ» του ναζιστικού μίσους στα Τρίκαλα


Με τιμές αρχηγού εγκληματικής συμμορίας υποδέχτηκαν το Σάββατο οι κάτοικοι των Τρικάλων τον επίδοξο φύρερ της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, υπόδικο Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στο σήμα κατατεθέν της πόλης, το ρολόι του Φρουρίου, αλλά και σε όλα τα κεντρικά σημεία των Τρικάλων, μια λέξη κυριαρχούσε σήμερα: Ανεπιθύμητος!

Αναφερόταν φυσικά στην εμφάνιση του  Μιχαλολιάκου στα Τρίκαλα, η οποία  προκαλεί έντονες αντιδράσεις εδώ και μέρες, με αποκορύφωμα σήμερα Σάββατο, που ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του... φύρερ της Χρυσής Αυγής!

Σύσσωμη η αντίδραση των κοινωνικών φορέων της πόλης, από το Δημοτικό Συμβούλιο έως σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες και άτομα (λεπτομερειακά δείτε εδώ)...

Φωτογραφία της Eleftheria Koumandou.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι ευνοϊκότερες για την διοργάνωση συλλαλητηρίου, ωστόσο εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» για να εκδηλώσουν την αντίδραση τους στην παρουσία στα Τρίκαλα του Γ. Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι συγκεντρωμένοι, ξεκίνησαν αργότερα πορεία με κατεύθυνση το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιούνταν η πολιτική πολιτικής εκδήλωσης της «Χρυσής Αυγής», με τα αστυνομικά μέτρα περιφρούρησης σε κάθε... μέτρο της πόλης και ειδικά πέριξ του ξενοδοχείου, του χώρου της συγκέντρωσης και των γραφείων της «Χρυσής Αυγής».

Το... σκοτάδι ήταν επιπλέον «πονοκέφαλος» για την Αστυνομία που με μεταφερόμενες διμοιρίες ΜΑΤ από άλλες πόλεις, επιχειρούσε με …προβολείς να έχει οπτικό επίπεδο με τους διαδηλωτές, με τους τελευταίους να αντιδρούν.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ξεκίνησε και η εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο κατευθυνόμενοι με συνθήματα προς το κέντρο της πόλης.
Εκεί επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν συγκεντρωμένες περιμετρικά της κεντρικής πλατείας Τρικάλων, φράζοντας το δρόμο στους διαδηλωτές. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς πέταξαν μολότοφ και πέτρες ενώ έσπασαν την εξωτερική πόρτα της Τράπεζας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Στρατηγού Σαράφη. Η επέμβαση της αστυνομίας αλλά και η βροχή ανάγκασαν τις ομάδες να διαλυθούν...

(επιμέλεια: Η.Τ.)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)