to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 12.05.2014

Κοινωνία

"Μια κόκκινη γιορτή για μια πολύχρωμη πόλη!"- Εικόνες από το φεστιβάλ

Χθες ήταν μια διαφορετική Κυριακή! Το πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο πλημμύρισε με κόσμο, χρώματα, μουσικές και αλληλεγγύη.


Ολόκληρη η ανακοίνωση από  την «Αλληλέγγυα Πόλη»

Για εμάς, τους συμπολίτες και την πόλη μας, χθές ήταν μια διαφορετική Κυριακή! Το πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο πλημμύρισε με κόσμο, χρώματα, μουσικές και αλληλεγγύη! Οι συνδημότες μας, οι δομές αλληλεγγύης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, όπως το «Κοινωνικό Δίκτυο Ιατρών και Φαρμακοποιών Ιλίου» και η «Αλληλεγγύη για Όλους», τα συνεργατικά εγχειρήματα όπως το «Συν Άλλοις», και τα νεανικά μουσικά συγκροτήματα όπως οι «Σχήμα», οι «La Poderosa» και οι «Elita Klika» μας βοήθησαν να μαζέψουμε τρόφιμα και φάρμακα για τους συνδημότες μας, αλλά και να διασκεδάσουμε σε ένα υπέροχο αλληλέγγυο φεστιβάλ!

Η γιορτή μας άνοιξε με τη συζήτηση «Με εντολή της γενιάς μας, ξαναπαίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας: στην εργασία, στον πολιτισμό, στην πολιτική!», όπου παρενέβησαν, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, ο Ηλίας Παντελεάκος, γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η Άλκιστης Τσουλάκου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων NOKIA-SIEMENS και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η Κωνσταντίνα Σουρτζή, από την πρωτοβουλία V for Voucherades. Συνεχίσαμε χορεύοντας και τραγουδώντας με τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους που συναντήσαμε για πρώτη φορά, γευτήκαμε εξωτικές αλλά και παραδοσιακές κουζίνες.

Χθες αποδείξαμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στους ανθρώπους. Ούτε στα μεγάλα χρηματικά ποσά, ούτε στα μεγάλα λόγια. Χθες φτιάξαμε ένα ακόμη παράδειγμα του τι εννούμε όταν λέμε ότι η αλλαγή δημοτικής αρχής θα σημάνει αλλαγή «καθεστώτος», ότι είμαστε εδώ για να χτίσουμε ένα Δήμο που θα είναι σχολείο συμμετοχής και οργάνωσης της καθημερινότητας των πολλών, ένα δήμο που θα ανοίγει τον πολιτισμό και τη διασκέδαση σε όλους.

Η πρώτη μας γιορτή πέρασε! Οι επόμενες έρχονται!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)