to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μια καθόλου λογική αντίδραση

Όταν αποκαλύπτεται ότι ένας άνθρωπος εκδίδει και βιάζει ένα 12χρονο κορίτσι, ακόμα κι αν είναι «δικός σου», η πρώτη σου αντίδραση δεν μπορεί να είναι «ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την αυστηροποίηση της ποινής του βιασμού»


Έχει ο παιδοβιασμός ιδεολογία; Φυσικά και όχι. Η επιβολή, όμως, της εξουσίας, του ισχυρού, του διακεκριμένου πάνω στον φτωχό και στον αδύναμο, όχι μόνο έχει ιδεολογία, αλλά και ρίζες που πάνε χιλιάδες χρόνια πίσω. Εδώ, όμως, δεν χωρούν θεωρητική συζήτηση και ιστορική ανασκόπηση. Στην προκειμένη περίπτωση ξεδιπλώνεται μια δυσώδης και αποκρουστική υπόθεση ενός κυκλώματος μαστροπείας και βιασμού ανηλίκων, στο οποίο εμπλέκονται εκατοντάδες «ευυπόληπτοι» πολίτες, οικογενειάρχες και, αν πιστέψουμε όσα κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα, πρόσωπα που έχουν ή εμπλέκονται με θέσεις εξουσίας.

Κατηγορούν διάφοροι, από την «Υπόγα» του Διαδικτύου έως τα τηλεοπτικά πάνελ, ότι πολιτικοποιείται ένα ειδεχθές έγκλημα. Πράγματι, επιχειρείται η πολιτικοποίηση, αλλά από ποιους; Η αντίδραση του συστήματος που υποστηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πράγματι εξόχως πολιτική· και παράλογη, όταν μιλάμε για μια τέτοια αποτρόπαιη πράξη. Διότι όταν αποκαλύπτεται ότι ένας άνθρωπος εκδίδει και βιάζει ένα 12χρονο κορίτσι, ακόμα κι αν είναι «δικός σου» -εξάλλου ο Μίχος ήταν κομματάρχης και απόλυτα ενεργό τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. που έχει ταϊστεί αθρόα με απευθείας αναθέσεις- η πρώτη σου αντίδραση δεν μπορεί να είναι «ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την αυστηροποίηση της ποινής του βιασμού», fake που αναπαράχθηκε από τον Κουμουτσάκο, τον Λοβέρδο ως τον ΣΚΑΪ και την «Υπόγα» του Twitter, ούτε «ήταν καλός άνθρωπος, θεοσεβούμενος, με καλή οικογένεια, εξαιρετική σύζυγο και έναν γιο αστέρι» ή «άμα ήταν κανένας Πακιστανός δεν θα λέγατε τίποτα οι ζαίοι».

Δεν είναι λογική αντίδραση. Για την ακρίβεια, είναι τόσο παράλογη που καταλήγει ύποπτη. Όχι, δεν συγκαλύπτουν όλοι οι νεοδημοκράτες παιδοβιαστές. Οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις είναι ανιστόρητες και ίδιον του φασισμού και της Ακροδεξιάς. Είναι σαν να λες, για παράδειγμα, ότι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τρομοκράτες που θέλουν να εξισλαμίσουν την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι οι υποθέσεις που αφορούν ανθρώπους σαρξ εκ της σαρκός της δεξιάς παράταξης πληθαίνουν επικίνδυνα. Τώρα είναι η ώρα να εξαρθρωθεί αυτό το μεγάλο κύκλωμα που αναμφισβήτητα λειτουργεί στην Αθήνα και δυστυχώς ξεπερνάει κάθε φαντασία. Εκεί θα κριθούν όλοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)