to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 01.10.2018

Πολιτική

Μια χώρα χωρίς όνομα, μια περιφέρεια χωρίς περιφερειάρχη...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, η κακοκαιρία που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη χώρα και η διάσωση του 27χρονου στην Εύβοια, το προσχέδιο του προϋπολογισμού και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Ουσιαστικά, με εκτενή ρεπορτάζ, τα κανάλια ασχολήθηκαν με μια χώρα χωρίς όνομα (με όνομα πρωτευούσης) στην οποία πολύ θα θέλανε να πέσει η κυβέρνηση Ζάεφ, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τις τιτάνιες προσπάθειές τους, δεν πέφτει. Έδειξαν να χαίρονται με τη χαρά της Ν.Δ. για τη «νίκη» των γειτόνων εθνικιστών που θέλουν να συνεχίσει να ονομάζεται η χώρα τους Μακεδονία (σκέτο). Επίσης, πληροφορηθήκαμε για τις καταστροφές στην περιφέρεια... χωρίς περιφερειάρχη. Πάλι καλά που δεν έριξαν τις ευθύνες στη Ρένα Δούρου για τα ρέματα στο Μαντούδι και -γιατί όχι;- για τις καταστροφές στην Ινδονησία.


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Προσχέδιο του προϋπολογισμού: «Αποτυπώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων»

«Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υλοποιήσει την εφαρμογή των συνταξιοδοτικών και εξισορροπητικών παρεμβάσεων (μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 και υλοποίηση αντίμετρων, αντίστοιχα) , με την εξαίρεση του μέτρου ενίσχυσης των οικογενειακών επιδομάτων, το οποίο ήδη εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου εφέτος, αποτυπώνει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή», όπως τονίζει το ΥΠΟΙΚ - η ακριβής ποσοτικοποίηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων που προτίθεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, θα οριστικοποιηθεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διαδικασία του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». (αναλυτικά)


 

Μητσοτάκης και VMRO ενισχύουν τον εθνικισμό

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του κου Ζάεφ με κύριο γνώμονά μας τη διαφύλαξη της δυναμικής της Συμφωνίας των Πρεσπών». (αναλυτικά)


 

Eurostat: Στο 19,1% μειώθηκε η ανεργία τον Ιούνιο

Στο 19,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας τον Ιούνιο του 2018 στην Ελλάδα, από 19,3% το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. (αναλυτικά)


 

«Τσίπρας και Ζάεφ μεταξύ των φαβορί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»

Τσίπρας και Ζάεφ, μεταξύ των φαβορί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σουηδός δημοσιογράφος Βίκτορ Νούμελιν. (αναλυτικά)


 

ΟΕΝΓΕ: «H διακομιδή του Ζακ Κωστόπουλου με χειροπέδες στον “Ευαγγελισμό” συνιστά περιύβριση νεκρού»

«Αλήθεια, ποιο κράτος “δικαίου” ανέχεται τέτοια βαρβαρότητα;». (αναλυτικά)


 

Μάρος Σέφκοβιτς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Ευρώπης

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Ευρώπης δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς. (αναλυτικά)


 

Τι ισχύει από σήμερα μετά τη νέα χαλάρωση των capital controls

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα μετά και τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών. (αναλυτικά)


 

5,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των μονάδων Δημόσιας Υγείας

«Θα παραδίδουμε καθημερινά στους πολίτες ένα πιο σύγχρονο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό Δημόσιο σύστημα Υγείας». (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Παραχώρηση οικοπέδου στον Δήμο Ηρακλείου

Η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Καθ. Μαρία Καραμεσίνη, επισκέφθηκε το Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)


 

Έργο αστικής ανάπλασης στα Άνω Λιόσια με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης σε επιφάνεια πάνω από 20.000 τ.μ., στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)