to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 25.10.2013

Πολιτική

Μια επιτυχία "με τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού": Τέσσερις ολόκληρες νέες θέσεις εργασίας στο Αγρίνιο

Το "success story" συνεχίζεται...


Ο Α. Σαμαράς, τον Αύγουστο, και με αφορμή την απόφαση της Philip Morris να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της "Παπαστράτος" σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης, έλεγε: "Αυτή η επένδυση που θα κάνετε τώρα, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας". Οι νέες θέσεις εργασίες, δύο μήνες μετά, είναι οι εξής τέσσερις: δύο θέσεις οδηγών κλαρκ και δύο εργατικού προσωπικού!

"Η Ελλάδα δεν σταματάει εδώ. Εμείς θα θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, για να κάνουμε την Πατρίδα μας έναν υγιή επενδυτικό προορισμό, με στέρεες νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, που είναι και ο μεγάλος μας μόχθος και ο πόνος μας, πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση", πρόσθετε τότε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής της Philip Morris, κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του έλληνα Πρωθυπουργού.

Ένα ακόμα "άλμα στον ουρανό" του Σαμαρά αποδείχθηκε βέβαια πολύ χαμηλότερο από το πήχυ των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει, αφού όπως μας ενημερωνεί σήμερα δημοσίευμα της ιστοσελίδας best.gr, οι νέες θέσεις εργασίας στις οποίες ήλπιζε ο Πρωθυπουργός είναι οι εξής τέσσερις: δύο θέσεις οδηγών κλαρκ και δύο εργατικού προσωπικού! Με την ανεργία να μαστίζει και την περιοχή του Αγρινίου, οι αιτήσεις που έφτασαν στα γραφεία της εταιρίας είναι χιλιάδες!

Υ.Γ. Με τους άνεργους στη χώρα να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, φήμες ότι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με ακόμη 249.999 προέδρους πολυεθνικών προκειμένου να μας βολέψει όλους, διαψεύδονται ως ανυπόστατες...

 «Σφαγή» για...τέσσερις θέσεις στην Philip Morris στο Αγρίνιο

Πριν από περίπου δύο μήνες έγινε γνωστή η πρόθεση της εταιρίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ να μετατρέψει  τις αποθήκες της στην Μεγάλη Χώρα,  στο μοναδικό ιδιόκτητο logisticshub του πολυεθνικού ομίλου για καπνά ανατολικού τύπου στην Ευρώπη.

Με την ανακοίνωση δημιουργήθηκαν αρκετές προσδοκίες για την αξιοποίηση της υποδομής που έχει η εταιρία στην περιοχή και την ένταξη νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο και ανειδίκευτο ανθρώπινο δυναμικό.

Τον τελευταίο μήνα και προχωρώντας σταδιακά προς της έναρξη των δραστηριοτήτων της επένδυσης η εταιρία προχώρησε στην διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη του απαιτούμενου εργατικού δυναμικού.

«Σφαγή» για...τέσσερις θέσεις στην Philip Morris στο Αγρίνιο Χιλιάδες αιτήσεις στην εταιρεία

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις συνολικά θέσεις που θα καλυφθούν και συγκεκριμένα αφορούν δύο θέσεις οδηγών κλαρκ,  και δύο θέσεις εργατικού προσωπικού.

Φυσικά ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες που έχει η τοπική κοινωνία για απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την έκταση και την προβολή που είχε λάβει η είδηση δημιουργώντας ελπίδες ότι θα ήταν μια απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον άλλωστε καταγράφεται και από τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα στα γραφεία της εταιρίας, ενώ έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για χιλιάδες αιτήσεις που κατατίθενται τόσο από πολίτες του Αγρινίου που αναζητούν εργασία όσο και από Αιτωλοακαρνάνες που ζουν στην Αθήνα.

Να σημειώσουμε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι από διάφορες κατευθύνσεις (επίσημες και ανεπίσημες), διακινήθηκαν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων όταν και εφόσον θα λειτουργούσε η επένδυση η ιδιοκτήτρια εταιρία κράτησε από την πρώτη στιγμή  χαμηλούς τόνους υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτη φάση θα διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις, εξηγώντας παράλληλα ότι  το έργο θα εξελίσσεται σε φάσεις και ανάλογα με τις ανάγκες  θα υπάρξουν και οι ανάλογες προσλήψεις. (Πηγή: thebest.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)