to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μια αγαπημένη οικογένεια...

Από αλλού τα περίμενε ο Κωστής Μπακογιάννης κι από αλλού του ήρθαν τα βέλη της κριτικής για το μεγαλεπήβολο σχέδιο που από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής των μέτρων κατάφερε να μετατρέψει τον «Μεγάλο Περίπατο» σε ένα «μεγάλο μποτιλιάρισμα». Από την ΕΡΤ του Κυριάκου Μητσοτάκη τα άκουσε ο ανιψιός του πρωθυπουργού


Το βράδυ της Δευτέρας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στρέφει εμμέσως τα πυρά του προς τον δήμαρχο της Αθήνας παρουσιάζοντας ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ για το κυκλοφοριακό χάος και την ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίας του «Μεγάλου Περιπάτου».

Ένα ρεπορτάζ που σίγουρα δεν διέφυγε της προσοχής των τοποτηρητών του Μεγάρου Μαξίμου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και προκάλεσε αμηχανία αλλά και εκνευρισμό στον Κωστή Μπακογιάννη, που σίγουρα δεν περίμενε ένα τέτοιο χτύπημα από τη «δική μας» ΕΡΤ.

Μια ΕΡΤ προσαρμοσμένη πλήρως στις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που, σημειωτέον, αποτελεί και τον πολιτικό της προϊστάμενο. Από αλλού τα περίμενε ο Κωστής Μπακογιάννης κι από αλλού του ήρθαν τα βέλη της κριτικής για το μεγαλεπήβολο σχέδιο που από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής των μέτρων κατάφερε να μετατρέψει τον «Μεγάλο Περίπατο» σε ένα «μεγάλο μποτιλιάρισμα».

Από τα λιγοστά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ την περίμενε την επίθεση ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, από την ΕΡΤ του Κυριάκου Μητσοτάκη τα άκουσε ο ανιψιός του πρωθυπουργού.

Και μην πει κανείς πώς θα μπορούσε η ΕΡΤ να αγνοήσει και να θάψει τέτοιο θέμα, γιατί θα σας υπενθυμίσω την ευκολία με την οποία η δημόσια τηλεόραση είχε εξαφανίσει τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου προς τον δήμαρχο, τον ήδη βεβαρημένο με την γκάφα των εγκαινίων του σιντριβανιού της Ομόνοιας, ήταν σαφές. Τους δικούς σου ερασιτεχνισμούς δεν θα τους πληρώσουμε εμείς, ούτε θα σου επιτρέψουμε να λεκιάζεις το επικοινωνιακό προφίλ του άψογου πρωθυπουργού.

Το μήνυμα μέσω ΕΡΤ ήταν σαφές και ελήφθη όχι μόνο από τον δήμαρχο, αλλά και από την Ντόρα Μπακογιάννη, που, εμφανώς ενοχλημένη, πήρε την πρωτοβουλία να απαντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, λοιπόν, χθες το πρωί και μετά από πέντε ημέρες «γαλάζιας» σιωπής για τη «λίστα Πέτσα», εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή να στείλει το δικό της μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Περιμένω να δοθούν οι λίστες με τα ποσά. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια» ήταν η ανταπόδοση των πυρών από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, που με την τοποθέτησή της αυτή έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένη να δέχεται σιωπηλή τις τρικλοποδιές του Μαξίμου στα σχέδια του υιού της.

Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)