to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 04.02.2019

Κοινωνία

«Μη μένεις στο σκοτάδι»: Νέα καμπάνια για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (βίντεο)

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η σημαντικότερη υπόθεση που έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, τονίζει η ανακοίνωση της καμπάνιας


Μια νέα πρωτοβουλία γεννήθηκε με σκοπό την άμεση και γρήγορη ενημέρωση σε σχέση με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Η πρωτοβουλία «Μη μένεις στο σκοτάδι» έχει ως σκοπό την ανάδειξη των εξελίξεων της δίκης και των αδιάσειστων στοιχείων που έχουν ανακύψει σε βάρος της ηγεσίας της οργάνωσης, τονίζεται στην ιδρυτική ανακοίνωση της καμπάνιας.

Βρείτε περισσότερα στη σελίδα της καμπάνιας στο Facebook.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της καμπάνιας:

«Η Χρυσή Αυγή είναι μία νεοναζιστική συμμορία που παριστάνει το πολιτικό κόμμα, με αποκλειστικό σκοπό να αντλεί τα οφέλη της κοινοβουλευτικής παρουσίας (κρατική χρηματοδότηση, βουλευτική ασυλία των εκπροσώπων της, δημόσια προβολή κ.λπ.), προκειμένου να διευκολύνει την εγκληματική της δραστηριότητα.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μία εγκληματική οργάνωση που ασπάζεται τη φασιστική ιδεολογία και έχει συγκροτήσει τάγματα εφόδου, τα οποία υλοποιούν ένα σχέδιο εξόντωσης κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπούν το ‘‘διαφορετικό’’. Οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, η έφοδος στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, αμέτρητες επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες, ενέδρες σε λοατκι+ άτομα, πογκρόμ σε λαϊκές αγορές, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα της εγκληματικής δράσης των φασιστών, δράση που υποκινείται πάντοτε από ρατσιστικά κίνητρα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι η σημαντικότερη υπόθεση που έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. 69 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα και άλλα στελέχη της οργάνωσης, βαρύνονται για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με επιμέρους σοβαρά κακουργήματα.

Η πρωτοβουλία «Μη μένεις στο σκοτάδι» έχει ως σκοπό την ανάδειξη των εξελίξεων της δίκης και των αδιάσειστων στοιχείων που έχουν ανακύψει σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Βασίζεται στο τρίπτυχο «Ενημέρωση – Συμμετοχή – Καταδίκη των ναζί». Ενημέρωση σημαίνει ότι το ζήτημα της δίκης πρέπει να απασχολήσει εκ νέου τον δημόσιο διάλογο, ώστε ο κόσμος να πληροφορηθεί για τον εγκληματικό χαρακτήρα, τους πραγματικούς σκοπούς και τις δράσεις της νεοναζιστικής συμμορίας. Συμμετοχή σημαίνει ότι καθένας και καθεμία από εμάς οφείλει να παίξει τον δικό του ρόλο στην περιθωριοποίηση και απομόνωση των φασιστών σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Καταδίκη των ναζί σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή τόσο θεσμικά, μέσα από τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματικής οργάνωσης στο δικαστήριο, όσο και κοινωνικά, μέσα από την αποδόμηση των ιδεών του φασισμού και του ρατσισμού στην συνείδηση του κόσμου.

Μείνετε συντονισμένοι/ες…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)