to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

14:50 | 25.11.2016

Κοινωνία

«Μη μένεις στη γωνιά σου»: Μηνύματα και δράσεις για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση


Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960. Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κ.λπ. Αναγνωρίζεται πλέον ως έγκλημα με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις, τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.

(το σπότάκι της ΓΓΙΦ)

Ανησυχητικά στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών στη χωρα μας

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που επικαλείται η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, φαίνεται πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών (18% από σύντροφο και 10% από άλλο άτομο), ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών (5% από σύντροφο και 1% από άλλο άτομο). Είκοσι πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αντιμετώπισε τον πρώτο μήνα λειτουργίας του το νεοϊδρυθέν ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας». Όπως αναφέρει η ΕΙΣ, τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό και αυτό, όπως σημειώνει η ΕΙΕ, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ιατροδικαστικών δομών, αφού, «οι μισοί τουλάχιστον νομοί της χώρας μας δεν διαθέτουν ούτε ένα ιατροδικαστή» (διαβάστε αναλυτικά). 

Καλέσματα για διαμαρτυρίες και δράσεις (η λίστα θα ενημερώνεται διαρκώς):

- Τριήμερο δράσεων στο «Εμπρός» (αναλυτικά εδώ)

- Στις 8μ.μ. της Παρασκευής, καλεί στην πλατεία Καπνικαρέας η κίνηση «Καμία Ανοχή» (διαβάστε αναλυτικά)

«Η βία κατά των γυναικών, ως φαινόμενο μοναδικής ιστορικής αντοχής  λειτουργεί και αναπαράγεται με τη συμβολή ιδεολογημάτων, θεσμών και μηχανισμών, με πρώτον αυτόν της οικογένειας, καθοριστικού παράγοντα αναπαραγωγής του πλέγματος των κυρίαρχων αξιών της κοινωνίας. Όσο για τα ιδεολογήματα και τους μύθους που το περιβάλλουν και που συχνά θέλουν τα θύματα και όχι οι δράστες της να φέρουν την ευθύνη της, αφομοιώνονται πρόθυμα από τα μέλη της κοινωνίας και διαμορφώνουν συλλογική συνείδηση αποδοχής και ανοχής της βίας κατά των γυναικών» υπογραμμίζει το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει: 

«Θεωρούμε άμεσης προτεραιότητας την κατάθεση και ψήφιση από τη βουλή του νομοσχεδίου για την πραγματική Ισότητα των Φύλων και την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου που ενσωματώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) στο εθνικό μας δίκαιο και την επικύρωση του από τη Βουλή. Ζητάμε, τέλος, την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία γυναικών και ανηλίκων και τη θέσπιση της δίωξης των χρηστών των υπηρεσιών που συνδέονται με αυτήν».

Στατιστικά στοιχεία γραμμής SOS15900: Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ SOS 15900

11-3-11 έως 16-11-16

Η Γραμμή SOS 15900 στο διάστημα 11/3/2011 έως 16/11/2016 δέχθηκε 26548κλήσεις και 346 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Επί του συνόλου των κλήσεων, οι 21381 (81%) αφορούσαν σε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας. Από αυτές οι 15454 κλήσεις (72%) αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών ενώ οι 5927 κλήσεις (28%), αφορούσαν σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα (κυρίως από φίλους/-ες 26%, γονείς 16%, άλλους συγγενείς 14%, αδελφός/ή 13%, γείτονας 13% και άλλα άτομα 16%).

Από τις 15454 κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών οι 12958 κλήσεις (83%) αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία, οι 218 κλήσεις (1%) σε σεξουαλική παρενόχληση, οι 182κλήσεις (1%) σε περιπτώσεις βιασμού, οι 12 κλήσεις (0%) σε πορνεία, 13 κλήσεις (0%) σε trafficking και 515 κλήσεις (3%) αφορούσαν σε καταγγελία άλλων μορφών βίας. Τα αιτήματα των κλήσεων αυτών αφορούσαν : 6523 κλήσεις (34%) σε ψυχοκοινωνική στήριξη, 4955 κλήσεις (26%) σε νομική συμβουλευτική, 1402 κλήσεις (7%) σε νομική βοήθεια, 1069 κλήσεις (6%) σε αναζήτηση φιλοξενίας και 286 κλήσεις (1%) σε αναζήτηση εργασίας. Από τις 15454γυναίκες που κάλεσαν τη γραμμή, οι 9409 (61%) είναι μητέρες.

Από τις γυναίκες θύματα βίας που απάντησαν στην ερώτηση για την εργασιακή τους κατάσταση φαίνεται ότι:

 • 4118 (27%) είναι απασχολούμενες (από τις οποίες 511 (12%) είναι αυτοαπασχολούμενες)

 • 3870 (25%) είναι άνεργες (από τις οποίες 530 (14%) μακροχρόνια άνεργες) και

 • 1764 (11%) είναι ανενεργές (από τις οποίες 109 (6%) παρακολουθούν εκπαίδευση ή κατάρτιση)

Από τις γυναίκες θύματα βίας που απάντησαν στην ερώτηση για την οικογενειακή τους κατάσταση φαίνεται ότι:

 • 7498 (49%) είναι έγγαμες

 • 1572 (10%) είναι άγαμες

 • 1055 (7 %) σε διάσταση

 • 801 (5%) διαζευγμένες

 • 223 (1%) σε κατάσταση χηρείας

 • 594 ( 4%) σε συμβίωση

Από τις γυναίκες που απάντησαν στην ερώτηση για την ηλικία τους φαίνεται ότι:

 • 469 (3%) είναι από 15 έως 24 ετών

 • 3986 (26%) είναι από 25 έως 39 ετών

 • 4060 (26%) είναι από 40 έως 54 ετών

 • 1139 (7%) είναι από 55 έως 64 και

 • 638 (4%) είναι από 65 ετών και άνω.

Από τις γυναίκες που απάντησαν στην ερώτηση για το μορφωτικό τους επίπεδο φαίνεται ότι:

 • 12 (0%) είναι τυπικά αναλφάβητες

 • 685 (4%) έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια ή κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 • 937 (6%) την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

 • 517 (3%) τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μη τριτοβάθμιου επιπέδου και

 • 1819 (12%) την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το σύνολο των γυναικών που κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή προκύπτει ότι:

 • 11499 (74%) είναι Ελληνίδες

 • 1178 ( 8%) είναι μετανάστριες

 • 25 (0%) ανήκουν σε μειονότητες

 • 107 (1%) είναι ΑΜΕΑ.

Ως προς την οικονομική κατάσταση, από τις γυναίκες που απάντησαν στην αντίστοιχη ερώτηση, 2473 (16%) την περιγράφουν ως μέτρια, 2359 (15%) την αναφέρουν ως κακή, 1420 (9%) ως καλή, 651 (4%) ως πολύ κακή και 190(1%) ως πολύ καλή.

Τονίζεται ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι απολύτως εμπιστευτικές και καλυπτόμενες από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΟΥ!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ

Οι γυναίκες πίσω από τους αριθμούς

Οι αριθμοί που περιγράφουν το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών κρύβουν πίσω τους συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες: Το συμβουλευτικό κέντρο στα Άνω Λιόσια έχει χειριστεί, μεταξύ άλλων, υποθέσεις: 42χρονη απόφοιτη Γυμνασίου με τρία παιδιά δεχόταν κακοποίηση πολλά χρόνια μέσα στο γάμο της. Φτάνει στη διαδικασία του διαζυγίου, ο σύζυγος που εργαζόταν, αρνείται να το δώσει, βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλο δικαστικό πόλεμο, πέφτει θύμα βιασμού. Βιασμό μέσα στο γάμο της, υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού. Τελικά καταφέρνει να κερδίσει τη δίκη και ο άνδρας της είναι στη φυλακή.

Περιστατικό 18χρονης που δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον βιολογικό της πατέρα, για δύο χρόνια. Ο δράστης προφυλακίστηκε. Γυναίκα που έφυγε από το σπίτι της μέσα στη νύχτα και είπε στον άνδρα της ότι πάει να πετάξει σκουπίδια. Έβαλε μέσα σε σακούλα σκουπιδιών το παιδικό καρότσι, πήρε το παιδί της και έφυγε. Πήγε στο συμβουλευτικό κέντρο και στη συνέχεια σε ξενώνα.

Χήρα 70 χρόνων που έχει υποστεί κακοποίηση από τον άνδρα της, δεν είναι ψυχολογικά καλά και πηγαίνει στο συμβουλευτικό κέντρο για στήριξη για όλα αυτά που πέρασε. Είναι γυναίκες απ' όλες τις ηλικίες, ακόμη και φοιτήτριες, «σαν τα κρύα τα νερά, κι έχουν όμως κακοποιητικούς συντρόφους».

Το μήνυμα της κ. Πυρρώτη προς μια γυναίκα που έχει υποστεί βία είναι να μην ντρέπεται, να μην κρύβει τι έχει υποστεί:

«Να μη σωπαίνει και να μιλάει -να μιλάει! Δεν είναι μόνη. Υπάρχει βοήθεια».

Στο συμβουλευτικό κέντρο στο Περιστέρι, η Ελένη Μιχαλοπούλου, ψυχολόγος, αντιμετωπίζει περιστατικά με θύματα γυναίκες, που οι περισσότερες «ανήκουν σε χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, είναι εξαιρέσεις οι γυναίκες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Υπάρχουν νέες γυναίκες, γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Οι περισσότερες είναι άνεργες, γι αυτό εντάχθηκε και η συμβουλευτική για την εύρεση εργασίας. Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή που έχει μια γυναίκα όταν βρίσκει δουλειά. Για παράδειγμα, μια γυναίκα μετανάστρια δεχόταν για χρόνια πολλαπλή βία, κατάφερε να βρει δουλειά, μπήκε σε ξενώνα και η αλλαγή της ψυχολογίας της είναι μεγάλη».

Η κ. Μιχαλοπούλου τονίζει ότι «η κακοποίηση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε γυναίκα» και καλεί τα θύματα «να ξεπεράσουν το ταμπού, την ντροπή που μπορεί να νιώθουν. Πρέπει να μιλήσουν».

«Πείτε όχι! ΣΤΟΠ στη βία κατά των γυναικών», από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με κοινό σύνθημα:«Πείτε όχι! ΣΤΟΠ στη βία κατά των γυναικών », η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει εκστρατεία το 2017 καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη. Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί κάποια μορφή σεξιστικής βίας στη ζωή της.

Μολονότι ποσοστό 96% των Ευρωπαίων συναισθάνονται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι απαράδεκτη, το 27% από αυτούς θεωρούν ότι οι σεξουαλικές σχέσεις χωρίς συγκατάθεση μπορεί να δικαιολογούνται υπό ορισμένες περιστάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

Ειδική αναφορά γίνεται στις γυναίκες και κορίτσια πρόσφυγες οι οποίες στη διάρκεια των μετακινήσεών τους, ή όταν αναζητούν καταφύγιο σε στρατόπεδα προσφύγων, αντιμετωπίζουν πρόσθετους κινδύνους βίας από άλλους μετανάστες, διακινητές, ακόμη και από τις αρχές ορισμένων τρίτων χωρών. Σχεδόν όλα τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση στην ΕΕ είναι γυναίκες και κορίτσια που προέρχονται από τρίτες χώρες έχοντας πραγματοποιήσει επικίνδυνα ταξίδια.

Σήμερα το βράδυ, το Berlaymont -το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- το κτίριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα φωταγωγηθούν με πορτοκαλί χρώμα ως υποστήριξη της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα εναντίον της Βίας κατά των Γυναικών

Παναγιώτα Δριτσέλη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Η μάχη ενάντια στη βία κατά των γυναικών απαιτεί καθημερινές επαναστάσεις

Σε μία περίοδο δοκιμασίας και κρίσης των ανθρώπινων σχέσεων, η έμφυλη διάσταση της βίας συνεχίζει να αποτελεί βουβή κοινωνική μάστιγα. Σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής όξυνσης, η βία ενάντια στις γυναίκες βρίσκεται παντού. Στην οικογένεια, στις κοινωνικές σχέσεις, στην οικονομία, στην εργασία. Γι αυτό και η μάχη ενάντια στην έμφυλη βία θα πρέπει να δίνεται καθημερινά και με στόχευση σε όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και τα κοινωνικά αδιέξοδα. Αυτή η βία, βέβαια, χρειάζεται να σπάσει με καθημερινές επαναστάσεις, ώστε καμία κοινωνική ή πληθυσμιακή ομάδα να μην χρειάζεται πλέον ιδιαίτερη προστασία.

Ενάντια σ ´ αυτή την πραγματικότητα πολυδιάστατης βίας, καλούμαστε όλοι μας να δημιουργήσουμε αναχώματα κοινωνικής προστασίας και ταυτόχρονα με συντονισμένη δουλειά στη βάση των κοινωνικών προβλημάτων να αλλάξουμε την σημερινή εικόνα. Ωστόσο, αν υπάρχει μία κατηγορία γυναικών που βιώνει την βία αυτή πολλαπλά και πολυδιάστατα είναι οι γυναίκες πρόσφυγες. Αυτές τις γυναίκες θα πρέπει να τιμήσουμε, ιδιαίτερα φέτος, και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε όλοι μας ότι θα δράσουμε πιο αποτελεσματικά.

Το μήνυμα της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου:

«Η βία κατά των γυναικών συνιστά στις μέρες μας ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, που δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις η αντιμετώπισή του γίνεται σιωπηρά και ενοχικά, ως ένα θέμα ταμπού.

 

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 24% των γυναικών έχει υποστεί σωματική βία, ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών. Τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5.000 ετησίως, ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό. Η βία είναι σε κάθε της μορφή αποκρουστική. Η βία κατά των γυναικών, σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, ενδοοικογενειακή και εσχάτως και ηλεκτρονική, είναι ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνική τάξη, μορφωτικό επίπεδο και μας αφορά όλες και όλους. Αποτελεί μια από τις πιο επαίσχυντες μορφές απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

Οφείλουμε να δράσουμε συλλογικά ώστε οι κοινωνίες να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις θεσμικές άμυνες και τα νομικά εχέγγυα προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά και να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και αυστηρότητα τα κρούσματα βίας σε βάρος είτε γυναικών, είτε παιδιών. Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μάς υπενθυμίζει την ύπαρξη του οξύτατου κοινωνικού προβλήματος για το οποίο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

Αποτέλεσμα εικόνας για βία κατά των γυναικών ναυτεμπορικη

Το έργο της ΓΓΙΦ για την ανάκτηση του αυτοσεβασμού των γυναικών-θυμάτων βίας

H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Παλλήνης, με θέμα: «Αναγνώρισε τη Βία - Πες Ναι στον Αυτοσεβασμό σου», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21/11/2016 στο Οινοποιείο «Πέτρου» της περιοχής. Αρχικά, η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στη βία κατά των γυναικών ως φαινόμενο εγκληματικό, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και συνιστά διάκριση βάσει φύλου. Στη συνέχεια, προσδιόρισε ορισμένες από τις συνηθέστερες μορφές έκφρασης αυτής της βίας, εστιάζοντας στις επιβλαβείς συνέπειές της, τόσο για τις γυναίκες που τις υφίστανται, όσο και για την διατάραξη του κοινωνικού ιστού εν γένει.

Ακολούθως, η Γενική Γραμματέας απαρίθμησε ορισμένες από τις καινοτόμες δράσεις της ΓΓΙΦ, που θέτουν την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ως εξαιρετικά σημαντικό τομέα του έργου της, όπως:

 • H επιτυχία της ΓΓΙΦ -και ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης- να εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ολοκληρωμένου, συνεκτικού δικτύου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ (24ωρη γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδακαι μάλιστα να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες του με τη συμβουλευτική εργασίας

 • Το «άνοιγμα» των δομών της ΓΓΙΦ στις γυναίκες πρόσφυγες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας, ώστε ήδη να φιλοξενούνται σε κάποιους από τους ξενώνες φιλοξενίας της ΓΓΙΦ

 • Η πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για επισκέψεις γυναικών προσφύγων σε μουσειακούς και πολιτιστικούς χώρους, με στόχο την εξοικείωσή τους με τις κοιτίδες πολιτισμού της χώρας μας

 • Η ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ)της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ, όπου η καταπολέμηση της έμφυλης βίας αποτελεί τομέα άμεσης προτεραιότητας. Το ΕΣΔΙΦ αναμένεται να συζητηθεί σε καινοτόμο εργαστήρι από το ΕΚΔΑΑ στις 2 Δεκεμβρίου και, ακολούθως, να βγει σε διαβούλευση σε γυναικείες συλλογικότητες και φορείς

 • Η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την πραγματική ισότητα των φύλων, στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, προσδιορίζονται τα θέματα της βίας και δίνονται  κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή τους. Το Νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη νέα πολιτική ηγεσία και δρομολογείται η κατάθεσή του προς διαβούλευση και στη συνέχεια στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

 • H επεξεργασία για την ενσωμάτωση  της «Σύμβασης του Συμβούλιου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης) στο εθνικό μας δίκαιο, ώστε να γίνει εφαρμοστικός νόμος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να επικυρωθεί σύντομα από τη Βουλή

 • Η συμβολή της ΓΓΙΦ στο να  συγκροτηθεί  υποομάδα στη Βουλή για την εμπορία ανθρώπων (trafficking)

 • Η συχνή διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων πανελλαδικής εμβέλειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

 • Η παραγωγή του νέου σποτ και της αφίσας της ΓΓΙΦ για τη βία κατά των γυναικών, εν όψει της επικείμενης Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

 

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Η ΓΓΙΦ καλεί όλες τις γυναίκες - θύματα βίας να υπερβούν το φόβο τους και, με τη σκέψη ότι δεν είναι μόνες, να απευθυνθούν στις δομές της. Σε αυτές, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας, συνεισφέρει ΔΩΡΕΑΝ και απλόχερα κάθε τι που συμβάλλει στην ανάκτηση του αυτοσεβασμού τους».

 

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                                  

Τηλ. 2131511102

Ε-mail: [email protected]

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)