to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μη χάσουμε το χιούμορ που μας απέμεινε

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε, έπειτα από αίτημα της ΕΡΤ, δράση εναντίον του ψεύτικου Διονύση Τσακνή, και πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα για τον εντοπισμό του χρήστη που δημιούργησε τον λογαριασμό στο twitter.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε, έπειτα από αίτημα της ΕΡΤ, δράση εναντίον του ψεύτικου Διονύση Τσακνή, και πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα για τον εντοπισμό του χρήστη που δημιούργησε τον λογαριασμό στο twitter. Αφορμή, η κραυγαλέα γκάφα δημοσιογράφων και πολιτικών να καταπιούν αμάσητη τη δήλωση του «Διονύση Τσακή» -και όχι Τσακνή- στο twitter, σύμφωνα με την οποία «η απόφαση να μη μεταδοθεί η συνέντευξη Τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤ ήταν καθαρά πολιτική. Δεν ευθύνεται η διοίκηση του καναλιού».

Ένας ανώνυμος χρήστης του twitter, που ξεκάθαρα αναφέρει στην «ταυτότητα» του προφίλ του ότι πρόκειται για parody account (λογαριασμός παρωδία, δηλαδή ψεύτικος) και δημιούργησε πλήθος αναδημοσιεύσεων χάρη στην αφέλεια ορισμένων, κινδυνεύει να βρεθεί τώρα κατηγορούμενος και να πληρώσει τα σπασμένα μιας χιουμοριστικής ανάρτησης στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Και να πεις ότι το έκρυψε, πως πρόκειται για «προφίλ παρωδία», άντε και να του αποδώσεις κακόβουλες προθέσεις. Όταν, όμως, ο χιουμορίστας του twitter το λέει και το φωνάζει πως είμαι ο Τσακής και όχι ο Τσακνής και είμαι εδώ για να κάνω χιούμορ, τι είναι αυτό για το οποίο πρέπει τώρα να απολογηθεί; Να πληρώσει τη σπουδή κάποιων δημοσιογράφων να μπουμπουνίσουν την είδηση στο Διαδίκτυο ή μήπως τη βιασύνη κάποιων πολιτικών να κατακεραυνώσουν τη διοίκηση της ΕΡΤ για το «φίμωμα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου με άνωθεν πολιτικές εντολές;

Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν καταφέρει, παρά την πολυετή ενασχόλησή τους με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, να αποφεύγουν τις παγίδες των λεγόμενων trolls του Διαδικτύου και συχνά πέφτουν θύματα της απροσεξίας και της μη διασταύρωσης της κάθε μπαρούφας που συχνά εκτοξεύεται στο Ίντερνετ και ακρίτως γίνεται «είδηση». Είτε πρόκειται για δημοσιογράφους είτε πρόκειται για πολιτικούς, το ότι πιάνονται κορόιδα είναι αποκλειστικά πρόβλημα δικό τους και ουδόλως φταίει ο πλακατζής που έριξε το δόλωμα στο Διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό και το ευχαριστήριο μήνυμα του «Διονύση Τσακή» προς την κ. Ραχήλ Μακρή, την οποία και χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη θαυμάστριά του, καθώς η πολιτικός από την Κοζάνη σήκωσε στο πόδι το Διαδίκτυο με οργισμένα σχόλια, καταδικάζοντας το «φίμωμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Το πρόβλημα παίρνει άλλες διαστάσεις, όταν η διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει τον χιουμορίστα του twitter ως συκοφάντη και ζητεί από τις αρχές τον εντοπισμό του χρήστη «Τσακή». Τους πολιτικούς τους καταλαβαίνουμε και δικαιολογούμε ως ένα βαθμό το προεκλογικό τους άγχος. Τους δημοσιογράφους που τσίμπησαν στο troll επίσης. Η ΕΡΤ, όμως, γιατί να μπει σε μια διαδικασία αστυνομικών ελέγχων, ενδεχομένως και διώξεων; Ας μη χάσουμε και το λίγο χιούμορ που μας απέμεινε στο όνομα της απροσεξίας ορισμένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)