to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 27.02.2015

Διεθνή

Μεξικό: Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος αρχηγός συμμορίας

Οι αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος αρχηγός συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα, ο Σερβάντο «Λα Τούτα» Γκόμες, εξέλιξη που θεωρείται ότι ενισχύει τον πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος κάνει εκστρατεία εναντίον της βίας των καρτέλ των ναρκωτικών.


Ο Σ. Γκόμες, 49 ετών, εθεωρείτο από τους βασικούς στόχους των αρχών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση του κ. Πένια Νιέτο να ανακτήσει τον έλεγχο της πολιτείας Μιτσοακάν, η οποία σπαράσσεται από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο καρτέλ των Ναϊτών Ιπποτών, του οποίου ηγείται ο «Λα Τούτα» και βαριά οπλισμένες πολιτοφυλακές που προσπαθούν να εκδιώξουν τη συμμορία.

Η σύλληψη σημειώθηκε έναν χρόνο έπειτα από εκείνη του πλέον διαβόητου Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, επικεφαλής του καρτέλ της πολιτείας Σιναλόα, συμμορίας η οποία θεωρείται από τις πιο ισχυρές στον κόσμο σε ό,τι αφορά την διακίνηση ναρκωτικών.

Η εξέλιξη καταγράφεται καθώς ο κ. Πένια Νιέτο προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των πολιτών για τη συνεχιζόμενη βία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά στο Μεξικό, μετά την απαγωγή 43 σπουδαστών από διεφθαρμένους αστυνομικούς και τη σφαγή τους από τα μέλη μιας συμμορίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γκόμες στην Μορέλια, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μιτσοακάν, έπειτα από πολύμηνη συλλογή πληροφοριών. «Θα μεταχθεί στην Πόλη του Μεξικού τις επόμενες ώρες για να κάνει μια δήλωση» ενώπιον δικαστή, πρόσθεσε.

Μέσα ενημέρωσης του Μεξικού μετέδωσαν ότι ο Σ. Γκόμες συνελήφθη σε μια οικία, χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)