to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 23.09.2013

Διεθνή

Μεξικό: Εκτελεστές άνοιξαν πυρ εναντίoν του πλήθους

Εκτελεστές άνοιξαν πυρ εναντίων του κόσμου που διασκέδαζε έπειτα από αγώνα μπέιζμπολ στην Σιουδάδ Χουάρες στο βόρειο Μεξικό με αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ανθρώπων. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένα κορίτσι έξι ετών.


Δέκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από πληρωμένους εκτελεστές στην Σιουδάδ Χουάρες, στο βόρειο Μεξικό, κατά την διάρκεια μιας γιορτής έπειτα από έναν αγώνα μπέιζμπολ, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

"Τα θύματα μετείχαν σε ένα πάρτι κοντά σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ. Είχε γίνει ένα παιχνίδι και είχαν μείνει εκεί για να δειπνήσουν και να γιορτάσουν. Μια ομάδα ενόπλων έφθασε εκεί με ένα αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ εναντίον τους", δήλωσε ο Κάρλος Γκονσάλες, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η μαζική δολοφονία σημειώθηκε στην συνοικία Λόμα Μπλάνκα, στο δυτικό τμήμα της Σιουδάδ Χουάρες. Ανάμεσα στα θύματα ήταν κι ένα κορίτσι έξι ετών.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι εκτελεστές ανήκαν στη συμμορία Λα Λίνεα, το ένοπλο τμήμα του καρτέλ της Χουάρες.

Η Σιουδάδ Χουάρες, που βρίσκεται απέναντι στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας, θεωρείται εδώ και χρόνια μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στο Μεξικό, παρά το ότι η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί κατά τι τα τελευταία χρόνια.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι εκτελεστές ανήκαν στη συμμορία Λα Λίνεα, το ένοπλο τμήμα του καρτέλ της Χουάρες. Η Σιουδάδ Χουάρες, που βρίσκεται απέναντι στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας, θεωρείται εδώ και χρόνια μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στο Μεξικό, παρά το ότι η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί κατά τι τα τελευταία χρόνια.

Το 2010, σε αυτή την πόλη είχαν καταγραφεί 3.075 ανθρωποκτονίες, αριθμός που αποτελούσε αριθμό-ρεκόρ. Πέρυσι ο αριθμός των δολοφονιών μειώθηκε στις 750.

Naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)