to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 18.12.2012

Διεθνή

Μεξικό: 70000 νεκροί τα τελευταία έξι χρόνια σε περιστατικά που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα

Η κυβέρνηση του νέου προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, εκτιμά ότι περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα κατά τα τελευταία έξι χρόνια, σε επεισόδια βίας που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.


Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μεξικού Χεσούς Μουρίγιο Καράμ δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό MVS Radio ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμος ένας πιο ακριβής απολογισμός, όμως αυτή είναι η εκτίμηση της κυβέρνησης του Πένια Νιέτο η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.
   
Εξήντα έως 80 νέα καρτέλ έχουν δημιουργηθεί κατά την ίδια περίοδο, τόνισε ο Μουρίγιο Καράμ.
   
Ο προκάτοχος του Πένια Νιέτο, Φελίπε Καλντερόν, είχε καταστήσει τον αγώνα κατά των ισχυρών συμμοριών λαθρεμπόρων ναρκωτικών του Μεξικού μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της διακυβέρνησής του, αναπτύσσοντας το στρατό.
   
Η βία αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του, καθώς οι αρχές πολέμησαν κατά των καρτέλ και τα καρτέλ μεταξύ τους για την επέκταση της επιρροής τους και την αύξηση των εσόδων τους.
   
Ο κυβέρνηση Καλντερόν σταμάτησε την καταμέτρηση των θανάτων που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα τον Σεπτέμβριο του 2011, και τότε τους είχε υπολογίσει σε 47.515.
   
Οι οργανώσεις πολιτών υπολογίζουν ότι δολοφονίες αυτές ανέρχονται από 60.000 έως 100.000.
   
Ο Μουρίγιο Καράμ είπε ότι τα τελευταία χρόνια, οι αρχές επικεντρώνονται στη διάλυση των ηγεσιών των καρτέλ χωρίς να επιτίθενται στις ρίζες των οργανώσεων αυτών. Αυτό έκανε τη δεύτερη γενιά ηγετών, "που γενικά είναι πιο βίαιοι", να δημιουργήσουν σταδιακά τις δικές τους ομάδες και οδήγησε επίσης τις αρχικές οργανώσεις στην επέκτασή τους σε εγκλήματα πέρα από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπως οι απαγωγές και οι εκβιασμοί. οργανωμένο έγκλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
tags: Μεξικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)