to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 16.03.2022

Πολιτική

«Μέτρα για την ακρίβεια τώρα»: Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Σκέφτονται αλλιώς γιατί ζουν αλλιώς» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας τις κυνικές «οδηγίες» που δίνουν όλο αυτόν τον καιρό υπουργοί της κυβέρνησης στους πολίτες


Με ένα νέο σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά για άλλη μια φορά την λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά.

Το σποτ δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ξεκινά δε με τις «οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» που δίνουν όλο αυτόν τον καιρό τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Έτσι, εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, που σύστηνε στους πολίτες «να κλείνουν τον θερμοσίφωνα», ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που έλεγε ότι οι πολίτες «πρέπει να κάνουν έναν καλό σχεδιασμό» πριν πάνε στο σούπερ μάρκετ και φυσικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που υποστήριζε ότι όσοι θέλουν να ληφθούν μέτρα για τα καύσιμα το κάνουν «για να κερδίσει ο κάτοχος της Καγιέν περισσότερα από τον φτωχό».

Από το σποτ δεν λείπει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης που είχε δηλώσει ότι «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο» και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε με την άθλια αναφορά ότι «βενζίνη όμως δεν πάει να την βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η βενζίνη, την οποία διαμαρτυρόμαστε στα 2 ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας…».

Και φυσικά περιλαμβάνεται η κυνική δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ότι «οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το σποτ θυμίζει ακόμη ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να προχωρήσει στη λήψη μέτρων δήλωνε με την γνωστή του απάθεια ότι «κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας».

«Σκέφτονται αλλιώς γιατί ζουν αλλιώς» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητεί άμεσα:

Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Πλαφόν στις τιμές της ενέργειας
Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης
Κατώτατο μισθό 800 ευρώ

«Μέτρα τώρα όπως κάνουν οι κυβερνήσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μείνει η κοινωνία όρθια» καταλήγει.

Η δημοσίευση του σποτ στη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)