to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μέτρα για τη μείωση τιμών στο γάλα και στο ψωμί

Έλεγχοι από σήμερα στα αρτοποιεία για το ζύγισμα του ψωμιού, ενώ συνεχίζονται οι επαφές για τη μείωση της τιμής του γάλακτος.


Έλεγχοι για τη μείωση των τιμών σε γάλα και ψωμί, ξεκινούν από το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η πρόσφατη νομοθεσία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος γνωστοποίησε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στους παραβάτες. Επίσης, γνωστοποίησε πως έχει επαφές με εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και των σούπερ μάρκετ, με στόχο τη διασφάλιση μιας συμφωνίας για τη μείωση των τιμών στο γάλα.

Όσον αφορά με το ψωμί σύμφωνα με τον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και στα αρτοπαρασκευάσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Οι καταναλωτές πρέπει να ζητούν το ψωμί να ζυγίζεται, ώστε να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που αρνείται ο πωλητής, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)