to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 06.10.2014

πηγή: ertopen

Κοινωνία

Μέτωπο φορέων κατά της πώλησης του αεροδρομίου της Κέρκυρας

Σύσκεψη θεσμικών εκπροσώπων, σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων του νησιού για το συντονισμό των δράσεων ενάντια στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις των Περιφερειακών Αερολιμένων, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.


Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ «Οι προτάσεις και οι θέσεις των συνδιοργανωτών - του βουλευτή Κέρκυρας Σ. Σαμοΐλη, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου και του Δημάρχου Κέρκυρας Κ. Νικολούζου - έγιναν έπειτα από συζήτηση και εποικοδομητικό διάλογο αποδεκτές στο σύνολό τους και κατέληξαν ομόφωνα σε Ψήφισμα που κατατέθηκε σήμερα στην πολιτική ηγεσία της χώρας.  

Κατά τη διαδικασία της Σύσκεψης, δημιουργήθηκε ένα αναγκαίο πλαίσιο πολιτικών θέσεων και επιδιώξεων, ικανό να δημιουργήσει το μέτωπο αντίστασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Κέρκυρας. Απέδειξε πως το πρωτείο της αναγκαιότητας για την προστασία της δημόσιας γης, του δημόσιου πλούτου, του περιβάλλοντος και των κρατικών υποδομών, είναι ικανό να συστρατεύσει διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ή πολιτικές οντότητες κάτω από έναν κοινό στόχο. Τα δίκαια αιτήματα και οι δίκαιες διεκδικήσεις του λαού, απαιτούν ευρύτατες συσπειρώσεις. Οι πολίτες, είναι οι μοναδικοί εγγυητές της πολυπόθητης ανατροπής στη χώρα.

Στα πλαίσια των κοινών δράσεων, αποφασίστηκαν τρία πράγματα: Πρώτον, η διεξαγωγή μιας μεγάλης εκδήλωσης - διαμαρτυρίας στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας στις 10 Οκτώβρη. Δεύτερον, η προσπάθεια συντονισμού με τα λοιπά Περιφερειακά Αεροδρόμια της πρώτης ομάδας αποκρατικοποίησης, για την πραγμάτωση κοινής διαμαρτυρίας στην Αθήνα [στη βουλή και το ΤΑΙΠΕΔ] και κοινής Συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ. Τρίτον, η δέσμευση των συνδιοργανωτών και των υπογραφόντων του Ψηφίσματος, για την άσκηση ένδικων μέσων προς πάσα κατεύθυνση με σκοπό την ακύρωση των επιζήμιων για την κοινωνία και την οικονομία ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)