to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 22.10.2020

Πολιτική

Μετωπική Τσίπρα και για την πανδημία: Τι είπε για ΜΜΜ και νοσοκομεία

«Αφήνετε χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στα ΜΜΜ και δεν αυξάνετε τα δρομολόγια» – Με λιγότερο προσωπικό από πέρσι τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για την στάση της συνολικά στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούμε με πάνω από τριψήφιο αριθμό  κρουσμάτων ημερησίως.

Την ώρα που κορυφώνεται η υγειονομική κρίση από την πανδημία και τα δημόσια νοσοκομεία δέχονται  υψηλή πίεση ξανά, όπως κατήγγειλε ο  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν έκανε  ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

“Γιατί τον Οκτώβρη του '20, παρά τη πανδημία, το ΕΣΥ δουλεύει με λιγότερο προσωπικό από ό,τι τον Σεπτέμβρη του 19” είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση κατηγορεί για την εξάπλωση της πανδημίας τους πολίτες.

“Φταίνε οι “ανεύθυνοι” νέοι που πηγαίνουν το βράδυ στις πλατείες και είναι πάνω από εννιά. Αλλά την ίδια στιγμή οι μαθητές πρέπει να πηγαίνουν το πρωί στις τάξεις τους και να είναι πάνω από 25.  Τώρα μάθαμε, δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης ότι φταίνε και οι ανεύθυνοι αντιφασίστες που διαδήλωσαν έξω από το εφετείο τη για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ομολογώ ότι έχετε ξεπεράσει πια κάθε όριο κυνισμού και ανευθυνότητας.
Και τη τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού τον έχετε απογειώσει σε άλλα επίπεδα, Οργουελικά” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφήνετε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στα ΜΜΜ συνέχισε στην ομιλία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  “Επί έξι μήνες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δε βρήκατε λύση να αυξήσετε τα δρομολόγια και να αποσύμφορήσετε το Μετρό και τα λεωφορεία” είπε ο Αλέξςη Τσίπρας και κατέθεσε στα  πρακτικά φωτογραφίες  από την κατάσταση που βιώνουν  καθημερινά οι Αθηναίοι στο Μετρό, πηγαίνοντας στις δουλειές τους, όπου “στοιβάζονται σα τις σαρδέλες”.

Κάλεσε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να αυξήσει δρομολόγια. “Σας φωνάζουμε μήνες τώρα. Τι να τα κάναμε τα 1000 επιπλέον λεωφορεία, είπε προχθές, πάλι ο λαλίστατος υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας” σημείωσε για να στιγματίζει για άλλη μια φορά την στάση της κυβέρνησης  που σύμφωνα με την στρατηγική της “κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει.”

Ο Αλέξης Τσίπρας  ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Κοζάνης όπου περιόδευσε χθες.
“Ο ανεκδιήγητος υφυπουργός Πολιτικής προστασίας, ήταν εκεί πριν λίγες μέρες και έδειξε με το δάχτυλο τέσσερις επιχειρήσεις εστίασης ως υπεύθυνες για το λοκνταουν στο Νομό.

Ομολογώ ότι έχετε ξεπεράσει πια κάθε όριο κυνισμού και ανευθυνότητας “ ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

“Ο ίδιος άνθρωπος, που από ότι μάθαμε πίεζε την Επιτροπή των επιστημόνων, την ώρα που η πανδημία φουντώνει να δώσουν το πράσινο φως για τη παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.
Αυτός ο ίδιος είχε το θράσος να δείχνει με το δάχτυλο ως υπεύθυνους για το λοκνταουν στη Κοζάνη κάποιους ιδιοκτήτες καφετεριών και σουβλατζίδικων” υπογράμμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)