to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 06.08.2012

Πολιτική

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τον ''Ξένιο Δία''

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να εκδίδει δελτίο τύπου σε σχέση με την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", το υπουργείο να απαντά κατηγορώντας το κόμμα της αριστεράς ότι "στρέφεται εναντίον της ίδιας της χώρας (και όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης)", και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να απαντά σε εξίσου υψηλούς τόνους.


Το πρώτο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Το σχέδιο "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν φτιάχτηκε για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα. Παρόμοιες επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της  ΝΔ, όχι μόνο δεν απέτρεψαν άλλα γιγάντωσαν το πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» με ευθύνη της τρικομματικής κυβέρνησης προκείμενου να αποκρυφτούν  οι πραγματικές επιχειρήσεις "σκούπας" που γίνονται σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων του κοινωνικού κράτους, που συμφώνησε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση με την τρόικα.


Τα όσα διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας με τις επιχειρήσεις "σκούπα" και τα πογκρόμ σε βάρος μεταναστών προσβάλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανθρωπισμού.

Είναι εμπαιγμός των τοπικών κοινωνιών η εγκατάσταση ανά την επικράτεια, ως νέων "καλλιεργειών",  στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Είναι ανευθυνότητα η μετάταξη χωρίς κανένα σχεδιασμό 1881 αστυνομικών στον 'Εβρο, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαμονής, για την “φύλαξη των συνόρων”.

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποπροσανατολίσουν τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας από τις εγκληματικές πολιτικές διάλυσης μεγάλων παραγωγικών μονάδων, εγκατάλειψης των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών και γιγάντωσης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Αν ήθελε πραγματικά η σημερινή συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, όφειλε να αμφισβητήσει συνολικά την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο. Αυτοί όμως υποκλίνονται με ευλάβεια στα κελεύσματα των Ευρωπαίων δανειστών.

Αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα δεν θα κατέφευγαν σε επιχειρησιακού τύπου λύσεις, που άλλωστε δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Αλλά  θα αναλάμβαναν πολιτικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο  για την χάραξη μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με στόχο την αντιμετώπιση της γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών των αστικών κέντρων, της παράδοσης χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος και της διάταξης των αστυνομικών δυνάμεων, όχι για την καταστολή των πολιτών, αλλά για την εξασφάλιση του δικαιώματος της ασφάλειας στις γειτονιές.

Οι εμπνευστές του σχεδίου "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" αγνοούν, όχι τυχαία, τους τοπικούς φορείς της περιφέρειας, για να στήσουν πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άλλωστε άλλος ήταν ο στόχος τους, να διασκεδάσουν την οργή του λαού,  καλλιεργώντας δυστυχώς κλίμα ανασφάλειας, φόβου, μίσους και ρατσισμού.

Η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Η γεμάτη αντιφάσεις ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μόνο απορίες και θλίψη προκαλεί για τη στάση του κόμματος απέναντι στο πολύ σοβαρό ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία εγκαλεί την κυβέρνηση για την έλλειψη αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της «γκετοποίησης» της Αθήνας, προδικάζοντας ότι είναι «επικοινωνιακό» και όχι ουσιαστικό το μέτρο. Και από την άλλη υποπίπτει στο βαρύτατο ολίσθημα να στρέφεται εναντίον της ίδιας της χώρας (και όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης) χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες και εντελώς άστοχες εκφράσεις, όπως «πογκρόμ», «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ρατσισμός».

Σε μια απελπισμένη επίσης προσπάθεια να βρει λαϊκό έρεισμα, έχοντας ήδη απέναντι την κοινωνία για την στάση του στο ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδίου «Ξένιος Ζευς», ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ανεπιτυχώς να υποθάλψει και τοπικιστικές αντιδράσεις.

Απορίας άξιον είναι ακόμη πως το κόμμα που αποτελεί τον μόνιμο κατήγορο των Ελλήνων Αστυνομικών εμφανίζεται να κόπτεται για τις συνθήκες διαμονής τους στον Έβρο (οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι άριστες) και να μιλά για λογαριασμό τους.

Πάνω απ’ όλα και κυρίως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε ρόλο συνηγόρου των παράνομων μεταναστών. Αγνοώντας ηθελημένα ότι επί χρόνια παραβιάζονταν συστηματικά και συνεχώς τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, με το να μετατρέπονται σε όργανα αδίστακτων συμμοριών, με την ανοχή και του συγκεκριμένου κόμματος.

Δυστυχώς, με«κορώνες» λαϊκισμού και προσπάθεια «χαϊδέματος» τοπικιστικών αντιδράσεων το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν λύνεται. Λύνεται μόνο με έργα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συστρατευθεί σε μια εθνική προσπάθεια, τουλάχιστον ας σταματήσει να την υπονομεύει. Θα είναι αντιμέτωπος με την ελληνική κοινωνία και όχι με την κυβέρνηση.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθεί να μετατρέψει τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες και τους αγανακτισμένους αστυνομικούς σε σκιαμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Επισημαίνουμε, όμως, την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας σε ευθεία αντιπαράθεση με πολιτικό κόμμα.

Είναι επικίνδυνο σοβαρά ζητήματα, όπως η ασφάλεια των πολιτών και το μεταναστευτικό, να χρησιμοποιούνται για την πρόκληση διχαστικών καταστάσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)