to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 21.09.2017

Κοινωνία

Μετέωροι οι εργαζόμενοι στον Βήμα FM και το in.gr

Ένα μήνα μετά την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Β. Μαρινάκη


 - ΑΥΓΗ

Στον Καιάδα φαίνεται ότι ρίχνει η εταιρεία Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη τις θυγατρικές in.gr και Βήμα FM που αγόρασε με το «πακέτο» του ΔΟΛ σε δημοπρασία από τον ειδικό διαχειριστή προ μηνός. Για την ακρίβεια, μέχρι στιγμής, αυτό που είναι βέβαιο ότι επιχειρεί να ρίξει στον Καιάδα είναι οι εργαζόμενοι των δύο μέσων.

Χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης του Βήμα FM είναι ότι αφέθηκε να... κοπεί το ρεύμα στον σταθμό χθες, καθώς δεν εξοφλήθηκε η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να παύσει η εκπομπή προγράμματος και να σιγήσει η συχνότητα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει μήπως ότι ο επιχειρηματίας εγκαταλείπει τη συχνότητα (δηλαδή και την εταιρεία του Βήμα FM) αφήνοντας την «ορφανή»; Σε αυτή την περίπτωση το «μαύρο» στον ήχο του σταθμού προκαλεί παρέμβαση του ΕΣΡ, το οποίο μετά από γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ ανακαλεί τη συχνότητα, η οποία περιέρχεται στον έλεγχο του Δημοσίου. Είναι αυτό πολύ πιθανό;

Δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο σταθμός να επαναλειτουργήσει και να εκπέμψει το επόμενο διάστημα στην ίδια συχνότητα, αλλά από άλλο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποζημιωθούν. «Ενημερώνουμε τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Μαρινάκη πως δεν φεύγουμε από τον χώρο εργασίας μας και απαιτούμε να εμφανιστεί επιτέλους και να δώσει λύση στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε» σημειώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών (ΕΤΕΡ). Σχετική καταγγελία για τις πρακτικές Μαρινάκη εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η υποβάθμιση όμως των εργαζομένων του συγκροτήματος Μαρινάκη δεν σταματά εδώ. Επεκτείνεται και στους εργαζόμενους του in.gr, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει η ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου), δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους και παραμένουν μετέωροι, καθώς, ενώ δεν έχουν απολυθεί, δεν έχουν όμως και κληθεί να εργαστούν. Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους οι οποίοι επί δύο χρόνια που κράτησε η περιπέτεια του ΔΟΛ κράτησαν ζωντανή την ιστοσελίδα με προσωπικές θυσίες και μήνες απλήρωτης εργασίας. Η ΕΣΠΗΤ με ανακοίνωσή της ζητάει «την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ζητήματος για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΟΛ Digital και των θέσεων εργασίας τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)