to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 28.05.2013

Κοινωνία

Μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών

Σύμφωνα με το PatrasTimes, νεαρός μετανάστης, ο οποίος βρισκόταν για πολλές ημέρες στα κρατητήρια, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα που έσκισε από τα κλινοσκεπάσματά του, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα patrastimes.gr,  «ο αστυνομικός – σκοπός αλλά και ο αξιωματικός υπηρεσίας, όταν αντελήφθησαν τι γινόταν, μπήκαν στο χώρο και τελικά κατάφεραν και απέτρεψαν τον νεαρό κρατούμενο από το να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Όπως αναφέρουν πηγές του PatrasTimes ο κρατούμενος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς δεν άντεχε άλλο τις συνθήκες κράτησης και το συνωστισμό κυρίως, στο συγκεκριμένο χώρο και ζητούσε επιμόνως να μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας, θα μεταφερθεί σε φυλακές, μετά την παρέμβαση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 
Χωρίς εξαερισμό

 

Τι κι αν πριν από λίγα χρόνια, έγινε μια σχετική ανακαίνιση του χώρου των κρατητηρίων, παρ’ όλα αυτά η χρήση που γίνεται, έχει δημιουργήσει και πάλι πρόβλημα κυρίως υγιεινής, με τον εξαερισμό να μην λειτουργεί και τις συνθήκες να είναι πολύ άσχημες, κρίνοντας έτσι επιβεβλημένη επιτέλους τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου που θα έχει και τις κατάλληλες υποδομές για κρατητήρια.

Προφητική ήταν, εξάλλου, και η παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, η οποία με έγγραφό της πριν από λίγες ημέρες, τόσο στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος υποστράτηγο Αθανάσιο Ματσίκα, όσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαίας, ταξίαρχο Κώστα Κυριακόπουλο και τον Διοικητη Ασφαλείας Ανδρέα Τσαουρδά, είχε επισημάνει, κατόπιν καταγγελιών και παραπόνων των αστυνομικών που υπηρετούν στις νευραλγικές αυτές θέσεις, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Προβλήματα, όπως ο συνωστισμός στα κρατητήρια, το λιγοστό προσωπικό που επιφορτίζεται με τον όγκο των κρατουμένων που βρίσκονται εκεί και πολλά άλλα θέματα, και δεν μπορουν να εχουν την προσοχη τους μόνο στον συγκεκριμένο χώρο, τις βλάβες στο σύστημα παρακολούθησης των κρατητηρίων, ενώ είναι πλέον ζητούμενο ο χώρος του αξιωματικού υπηρεσίας να γίνει ανεξάρτητος από τον χώρο προσαγωγης υπόπτων».

Και η Πάτρα δεν είναι η μόνη όπου δεκάδες κρατούμενοι, μετανάστες κυρίως,  βρίσκονται πεταμένοι μέσα σε κρατητήρια-κολαστήρια. Ενδεικτικά από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών:

Αυτοψία: Άνθρωποι-φαντάσματα σε υπόγεια κρατητήρια

«Να κλείσουν τα κρατητήρια-κολαστήριο της Ομόνοιας»

Συνήγορος του Πολίτη: Απαράδεκτη η μακροχρόνια κράτηση αλλοδαπών ανηλίκων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)