to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 22.08.2012

πηγή: https://left.gr/91

Διεθνή

Μεταλλωρύχοι της Νοτίου Αφρικής: Μια νίκη βαμμένη με αίμα...

Aπέσυρε την απειλή απόλυσης προς τους απεργούς η εταιρεία Lonmin, που διαχειρίζεται το ορυχείο λευκόχρυσου στη Νότιο Αφρική, μετά από παρέμβαση της προεδρίας της χώρας.



Striking miners gather as they listen to the ministerial task team outside a South African mine in Rustenburg, 100 km northwest of Johannesburg August 21, 2012. Platinum producer Lonmin fears that sacking 3,000 striking South African mine workers, who face a Tuesday deadline to report back to thei


Aπέσυρε την απειλή απόλυσης προς τους απεργούς η εταιρεία Lonmin, που διαχειρίζεται το ορυχείο λευκόχρυσου στη Νότιο Αφρική, μετά από παρέμβαση της προεδρίας της χώρας. Η εταιρεία εκβίαζε τους απεργούς πως αν δεν επέστρεφαν χθες στην εργασία τους θα απολύονταν. Η κυβέρνηση παρενέβη και ζήτησε την απόσυρση του τελεσίγραφου μέχρι την αναγνώριση και την ταφή των θυμάτων από τις συγκρούσεις απεργών και αστυνομίας.


Η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε - μέσω της εκπροσώπου της, Σου Βέι- πως προτεραιότητά της είναι "να επανέλθει η σταθερότητα στις επιχειρήσεις" και ισχυρίστηκε πως δεν θα επιμείνει στην απόλυση των εργαζομένων τονίζοντας ωστόσο πως περίπου το 33% των εργαζομένων επέστρεψε στα πόστα του την Τρίτη. Ωστόσο, το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό για να καλύψει την παραγωγή. Σημειώνεται πως η Lonmin απασχολεί 28.000 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα περίπου 3.000 μεταλλωρύχοι αρνήθηκαν να εργαστούν διεκδικώντας αύξηση του μισθού τους. Η απεργία κρίθηκε παράνομη από την εργοδοσία και συγκρούσεις ανάμεσα στην ασφάλεια που ήταν εξοπλισμένη με αυτόματα όπλα και καραμπίνες στοίχισαν τη ζωή σε 34 απεργούς.


Πηγή: Η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)