to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 19.11.2012

Κοινωνία

Μετακυλούν το κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ στους δημότες

Τις απαράδεκτες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες παραδίδουν τους Δήμους της χώρας βορά στα νύχια της τρόικας σχολίασε ο Λύχρος Γιάννης, Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Αντίσταση Πολιτών.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μια ακόμα «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» κατατέθηκε χθες από την Κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας, η οποία για μια ακόμα φορά έδειξε την απέχθειά της στην βουλή και τον τρόμο της μπροστά στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. 

Η πράξη αυτή, εκτός των άλλων, επιβάλλει νέα χαράτσια στον Ελληνικό Λαό, μέσα από τεράστιες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη. Στόχος είναι να μετακυλήσουν το κόστος λειτουργίας των Ο.Τ.Α., συμπεριλαμβανομένων των νέων καλλικρατικών λειτουργιών, οι οποίες δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από τον κεντρικό προϋπολογισμό, στον κάθε δημότη ο οποίος έχει ήδη πληρώσει για τις λειτουργίες αυτές, με την ήδη υψηλή γενική φορολογία. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι υποχρεωμένοι να καταργήσουν τον δημοτικό και κοινωνικό χαρακτήρα των λειτουργιών αυτών, παραχωρώντας τες σε ιδιωτικούς φορείς, με το ίδιο αποτέλεσμα για τους δημότες, που πάλι θα κληθούν να πληρώσουν.

Γίνεται λοιπόν καθαρό πόσο σωστή ήταν η τοποθέτησή μου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και η παρέμβασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάγκη οι Περιφερειάρχες,  οι Δήμαρχοι και οι αιρετοί να μπουν μπροστά στον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας για την διάσωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, με αιχμή τον αγώνα για τις απολύσεις των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Η Αντίσταση Πολιτών καλεί ολόκληρη την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας σε δυναμικούς, αποφασιστικούς και ειρηνικούς αγώνες, απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, που απαιτούν τις απολύσεις εργαζομένων και την κατάργηση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. 

Παραβλέποντας την βάρβαρη καταπάτηση του άρθρου 102 του Ελληνικού Συντάγματος, που προστατεύει την  αυτοτέλεια και αυτοδιαχείριση/αυτοδιοίκηση των Ο.Τ.Α., ερωτώνται οι κ.κ. Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι, αν θα αντιδράσουν δυναμικά, εκδίδοντας μια ακόμα δακρύβρεχτη ανακοίνωση;

Γιάννης Λύχρος
Περιφερειακός Σύμβουλος 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)