to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 12.08.2012

left.gr

Πολιτική

Μετά τους μετανάστες ποιος έχει σειρά;

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έως τα τέλη του μήνα θα έχουν “κλειδώσει” τα μέτρα - φωτιά, με τα οποία θα υλοποιηθεί νέα επιδρομή σε δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους, μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ.


Όπως έχει γίνει φανερό εδώ και εβδομάδες, το δόγμα Σαμαρά - Στουρνάρα περιλαμβάνει την απόλυτη υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών και, έτσι, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταστρώνει διαφορετικά “σενάρια” μέτρων, με άλλα “ισοδύναμα”, τα οποία, όμως, έχουν όλα έναν κοινό παρονομαστή: τους δημοσιονομικούς στόχους για περικοπές - σοκ ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, αλλά και την κάλυψη της “μαύρης τρύπας” του εφετινού προϋπολογισμού, που θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ. 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απαντήσει με σκληρή καταστολή στους κοινωνικούς αγώνες που θα έρθουν ως απάντηση σε αυτή την απάνθρωπη, αντιλαϊκή πολιτική χρεοκοπίας της κοινωνίας.



Η διπλή στρατηγική

Η διπλή στρατηγική της μνημονιακής συγκυβέρνησης συνδυάζει την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και το πογκρόμ κατά των μεταναστών με την ταχεία εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη στιγμή που τα νέα μέτρα θα περιορίζονται και πάλι σε περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αλλά και επαναφορά της εφεδρείας στο Δημόσιο.


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τα φαινόμενα καταστολής, που πολλαπλασιάζονται, όπως στη Χαλκιδική με τους πολίτες που αντιδρούν στα χρυσωρυχεία και στη Χαλυβουργία με τους απεργούς εργάτες, αλλά και το πογκρόμ κατά των μεταναστών που φέρει την ειρωνική επωνυμία «Ξένιος Ζευς», έχουν στόχο να φοβίσουν και να αποπροσανατολίσουν τον λαό από την ταχεία εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος μέσα στο καλοκαίρι, με το ξεπούλημα των τελευταίων κρατικών τραπεζών, αλλά και άλλων, συχνά κερδοφόρων, δημόσιων οργανισμών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι αυτές οι εξελίξεις καταστρέφουν τη δυνατότητα της χώρας να μπει στην τροχιά της ανάπτυξης μέσω μιας διαφορετικής πολιτικής, αφού διαλύονται τα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτή την πολιτική. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ακόμα ότι το ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών και το νέο πακέτο μέτρων, που θα έχει και πάλι περικοπές συντάξεων και κοινωνικών παροχών, όχι μόνο δεν απομακρύνουν τη χώρα από την ύφεση, αλλά τη βυθίζουν πιο βαθιά σε αυτή.


Ο κύριος Δένδιας είναι ξεκάθαρος...


Μετά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" που θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δηλώνει αποφασισμένος να βάλει φρένο στη δράση των κουκουλοφόρων εξετάζοντας το ενδεχόμενο της χρήσης υδροφόρων οχημάτων.

Ο υπουργός αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο φωτογράφησης ή μαγνητοσκόπησης κατά τη διάρκεια επεισοδίων τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που συμβαδίζει με τη νομιμότητα", προαναγγέλλοντας ουσιαστικά σκληρά μέτρα καταστολής των κοινωνικών αγώνων. 


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)