to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 16.06.2012

left.gr

Διεθνή

Μετά τους γερμανικούς FT έρχεται η επέμβαση BILD

Στο χορό των ξένων μίντια που επιχειρούν να επηρεάσουν τους έλληνες ψηφοφόρους εντάσσεται και το γερμανικό tabloid BILD


Συγκεκριμένα το δημοσίευμα προειδοποιεί ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε». Λένε ότι ο Τύπος είναι η 4η εξουσία, αλλά μάλλον η BILD το πίστεψε περισσότερο, και προβαίνει σε εκβιασμούς ως οιονεί κυβέρνηση.
 
Ωστόσο το δημοσίευμα δεν αρκείται σε αυτό, αλλά συνεχίζει ότι το δίλημμα είναι συναίνεση ή καταστροφή, κατά το κοινότοπο πλέον σχήμα της Νέας Δημοκρατίας, για τους Έλληνες. Συνεχίζει δε, επισημαίνοντας πως δεν είμαστε ελεύθεροι απλά είναι στο χέρι μας η πορεία της χώρας, υπονοώντας ότι μια λαϊκή ετυμηγορία που δεν τους αρέσει θα φέρει το χάος.
 
Η συντονισμένη προσπάθεια εκβιασμού και υποστήριξης των μνημονικών κομμάτων αλλά και η αποθρασυμένη ανάμειξη στην ύψιστη στιγμή πολιτικής έκφρασης του τόπου, δεν μπορούν παρά να γεννήσουν ερωτηματικά για τα αίτιά της. Αυτή η εσπευσμένη απόπειρα σωτηρίας της χώρας μας, από τους ίδιους που λίγους μήνες πριν μας λέγαν τεμπέληδες και απατεωνίσκους, σχετίζεται με τις ζωτικής σημασίας εκλογές της 17ης Ιούνη για το νεοφιλελεύθερο ή όχι μέλλον της ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή ελίτ έχει επιλέξει μια ακραιφνή φιλελεύθερη αυτοκαταστροφική, προσθέτουμε, πολιτική που οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στο γκρεμό, για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεθνικών.
 
Οι πολιτικές της λιτότητας τίθενται εν αμφιβόλω, και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ελλάδα, όπου ένα αριστερό κόμμα τόλμησε να πει τα αυτονόητα και δημιούργησε ένα μαζικό λαϊκό κίνημα. 
 
Αυτή είναι αντίδραση ενός κόσμου τρομοκρατημένου. Ένας κόσμος τρομοκρατημένος όχι από τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά αλλά από το εύστοχο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ "Ανοίγουμε δρόμο στην Ευρώπη". Ας γίνει η Ελλάδα η αρχή.
 
 
Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή
 
Αγαπητοί Έλληνες,​

είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές.​
 
Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι.​
 
Η BILDσας λέει: Είναι στο χέρι σας.​
 
Έχει διαφορά.​
 
Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.​
 
Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ.​
 
Ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων.​
 
Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε.​
 
Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ δεν το θέλουμε.​
 
Είναι στο χέρι σας.​
 
Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής.​
 
Και πολύ φοβόμαστε: δεν τόχετε καταλάβει ακόμα.​
 
Φιλικά
 
Η BILD ​σας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)