to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 09.11.2012

Διεθνή

Μετά τον υπ. Αμυνας, ο Πούτιν απέπεμψε και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου

Λίγες ημέρες μετά την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέπεμψε και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Νικολάι Μακάροφ. Τη θέση του Μακάροφ αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής στον πόλεμο της Τσετσενίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ.




Ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα που επικυρώνει το διορισμό του Γκερασίμοφ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του 58ου ρωσικού στρατού στη στρατιωτική περιοχή του Βόρειου Καυκάσου στον δεύτερο πόλεμο στην Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Με το ίδιο διάταγμα, ο Γκερασίμοφ ορίστηκε επίσης πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Ένα από τα κυριότερα καθήκοντα είναι ο εξοπλισμός του στρατού και του στόλου αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και άλλα για την τελειοποίηση των δομών και της διοίκησης των στρατευμάτων» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Γκερασίμοφ, σε δηλώσεις του από το Κρεμλίνο.

«Ελπίζω ότι θα επιτύχετε μαζί με τον υπουργό Άμυνας την οικοδόμηση μιας καλής και σταθερής συνεργασίας με τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στον τομέα της άμυνας» τόνισε.

Ο Πούτιν έχει ορίσει στόχο τον «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της χώρας και είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους ότι τουλάχιστον 550 δισ. ευρώ θα επενδυθούν στην αμυντική βιομηχανία μέσα στην προσεχή δεκαετία.

Ο 57χρονος Γκερασίμοφ ήταν τελευταία διοικητής δυνάμεων του στρατιωτικού τομέα της κεντρικής ζώνης.

Η υποψηφιότητά του είχε προταθεί από τον νέο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, έμπιστο του Κρεμλίνου και πρώην υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων, που ορίστηκε την Τρίτη σε αντικατάσταση του Σερντιούκοφ, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.

Πηγή: Τα Νέα


tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)