to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:16 | 01.12.2017

Κοινωνία

Μετά τον σάλο: Παραίτηση του «άριστου» Πολυμερόπουλου από τη θέση του εμπειρογνώμονα εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ στο ΕΣΕΔ

Άδοξα έληξε η τοποθέτηση του Βασίλη Πολυμερόπουλου -επιλογή της ΔΑΚΕ- ως εμπειρογνώμονα εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ)


Ο Β. Πολυμερόπουλος, ο «άριστος» συνδικαλιστής της ΝΔ, τοποθετήθηκε ως εμπειρογνώμονας εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων. Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (αναλυτικά η ανακοίνωση παρακάτω) είναι «ακατανόητη η επιλογή της ΔΑΚΕ, να ορίσει στη θέση του εκπροσώπου που δικαιούταν στο ΕΣΕΔ, τον Βασίλη Πολυμερόπουλο, που πρόσφατα καταδικάσθηκε για «χρήση  ύφ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» αδίκημα, που  ουδόλως  σχετίζεται με τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η «Αυγή». Ένοχος για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, με την υπ’ αριθμόν 26124 απόφαση και ημερομηνία 15/09/2017.

Συγκεκριμένα, όπως είχε προκύψει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master.

Ανατρέχοντας στη διαδρομή του κ. Πολυμερόπουλου στον Δήμο της Αθήνας, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του “πτυχίου” που απέκτησε το 2006 παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων - Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον είχε αναβαθμίσει κατατάσσοντάς τον στον κλάδο ΠΕ1. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013, ο κ. Πολυμερόπουλος, και πάλι με βάση το “μεταπτυχιακό” του, μοριοδοτήθηκε εις βάρος δεκάδων άλλων συνυποψηφίων του στον Δήμο τους οποίους υπερκέρασε στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το “μεταπτυχιακό” απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει και το πόρισμα των επιθεωρητών, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.

Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα τους οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ επικαλούνταν έγγραφη βεβαίωση του Παντείου Πανεπιστημίου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το 2014 η οποία ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος ,όπως αυτά απονέμονται σήμερα από το Πανεπιστήμιό μας αλλά αποτελούσε πιστοποιητικό παρακολούθησης που εδίδετο μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας».

"Η καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλο, αποδεικνύει την «αριστεία» στις παρανομίες, που κατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραίτηση μετά τον σάλο

Η ΑΔΕΔΥ μετά την παραίτηση του Β. Πολυμερόπουλου όρισε ως εκπρόσωπο στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων τον Ι. Πάιδα Ιωάννη.

 

Η θέση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης:

Με αφορμή την τοποθέτηση του Βασίλη Πολυμερόπουλου ως εμπειρογνώμονα εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) οφείλουμε να σχολιάσουμε τα παρακάτω:

Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε δυσχερή θέση προσπαθώντας να απαντήσει αποτελεσματικά στις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων. Απαιτείται προσπάθεια για να ανακτήσει το χαμένο κύρος και την αξιοπιστία του, άλλα και να αποκαταστήσει το απωλεσθέν «ηθικό πλεονέκτημα», θύμα των, κατά καιρούς, απαράδεκτων συμπεριφορών μερικών συνδικαλιστικών στελεχών.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η προστασία του συνδικαλιστικού κινήματος και των συλλογικών του οργάνων, από οτιδήποτε θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ανιδιοτελή προσήλωση των εκλεγμένων, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Με βάση τα παραπάνω, είναι ακατανόητη η επιλογή της ΔΑΚΕ, να ορίσει στη θέση του εκπροσώπου που δικαιούταν στο ΕΣΕΔ, τον Βασίλη Πολυμερόπουλο, που πρόσφατα καταδικάσθηκε για «χρήση  ύφ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» αδίκημα, που  ουδόλως  σχετίζεται με τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα.

Είναι προφανώς παράδοξο, και πλήττει βαρύτητα την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος, την ώρα που δίνεται μάχη για την αξιοκρατία και την αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στον κατεξοχήν θεσμό διασφάλισης τους, να γίνεται αυτή η επιλογή εκπροσώπησης. Μια τέτοια επιλογή βαρύνει αποκλειστικά όσους την πρότειναν και προσθέτει ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα της απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργάνων. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις κινήσεις για την διόρθωση αυτής της άστοχης κι ανοίκειας για την ιστορία και τον ρόλο της ΑΔΕΔΥ, επιλογής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)