to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 07.12.2019

Κοινωνία

Μετά τον σάλο: Η ΕΛ.ΑΣ. παριστάνει ότι ευαισθητοποιήθηκε για το χθεσινό όργιο καταστολής

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων ντροπής από τη χθεσινή αστυνομική βία στα Εξάρχεια, ότι «αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές σχετικά με περιστατικά "αστυνομικής βίας"» (σ.σ.: ναι, τα βάζει σε εισαγωγικά!)


Σε εισαγωγικά βάζει τα περιστατικά «αστυνομικής βίας» (sic) το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που αναγκάστηκε να εκδώσει το Σάββατο το μεσημέρι ανακοίνωση (με μεγάλη χρονική καθυστέρηση), μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων για το ντελίριο αστυνομικής αγριότητας της Παρασκευής 6/12 στα Εξάρχεια.

Η ανακοίνωση, που μοιάζει περισσότερο με στάχη στα μάτια μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομκής αυθαιρεσίας και καταστολής του τελευταίο διαστήματος, έχει αναλυτικά ως εξής::

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η ανακοίνωση έρχεται ως αναγκαστική κίνηση κατευνασμού των αντιδράσεων και του καταιγισμού δημοσιευμάτων, μαρτυριών αυτόπτων μαρτύρων και σχολίων στα social media σχετικά με την ανεξέλεγεκτη βία κατά προσαχθέντων που περιλάμβανε ακόμα και ξεγύμνωμα ανθρώπων σε δημόσια θέα:

Ο Δημ. Χριστόπουλος, τέως πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σχολιάζει πως «αν η Αστυνομία πραγματικά ήθελε να ερευνήσει τα επαναλαμβανόμενα - κι όχι μεμονωμένα - περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας θα τα είχε ήδη στείλει στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων ή έστω θα είχε εξαγγείλει κάποια ΕΔΕ»:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητα επιχειρούν συνδικαλιστές της Αστυνομίας (βίντεο)

Μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης αντέδρασε στις εικόνες ντροπής με την ακόλουθη δήλωση (Σάββατο 7/12):

Το δόγμα τους δεν είναι νόμος και τάξη. Το δόγμα τους είναι τρόμος και πάταξη. Πάταξη κάθε αντίθετης άποψης με
τη δική τους.

Δεν θέλουν να χτίσουν μια ελεύθερη και προοδευτική κοινωνία αλλά μια υπερσυντηρητική κοινωνία στην οποία θα επικρατεί ο τρομαγμένος πολίτης.

Είναι κυβέρνηση με Πρωθυπουργό και υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Βορίδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)