to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 05.12.2019

Πολιτική

Μετά τον σάλο για την fake αριστεία: Παραιτήθηκε ο Αντ. Διαματάρης

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, μετά τον καταιγισμό αποκαλύψεων για το βεβαρημένο παρελθόν του - ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του. Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας "με πόνο ψυχής" το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του»


Δεκτή έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την παραδοχή του ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, αλλά και μετά τα δημοσιεύματα για τον σύμβουλό του.

«Με πόνο ψυχής»: Η δήλωση του Αντώνη Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός της αριστείας δεν τόλμησε να αποπέμψει τον υφυπουργό του παρά τις αποκαλύψεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας "με πόνο ψυχής" το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του.

Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του.

Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

Την παραίτηση Διαματάρη σχολίασε με καυστικό τρόπο στα social media η υπεύθυνη του τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου:

Σχόλιο έκανε και ο Δημ. Παπαδημούλης:

Όλες οι αντιδράσεις και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών:

«Εξ οικείων τα βέλη» λέει ο «Εθνικός Κήρυκας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει ενυπόγραφο άρθρο στον «Εθνικό Κήρυκα» (4/12), το οποίο υπερασπίζεται τη δράση του κ. Διαματάρη στο παρελθόν, εξαπολύει πυρά στην Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για «σταυροφορίαςγια την αριστεία», προϊόν της οποίας είναι και η παραίτηση του κ. Διαματάρη. Τα «εξ οικείων βέλη» που επικρίνει ο «Εθνικός Κήρυκας», η εφημερίδα δηλαδή που ο ίδιος ο Διαματάρης «έκανε ζωντανό βήμα επικοινωνίας για τους Ελληνες στα ξένα» (όπως αναφέρει το εν λόγω άρθρο), οδήγησαν τελικά στην σοβαρή κυβερνητική κρίση και τελικά στην παραίτησή του.

Αναλυτικά το άρθρο που υπογράφει ο Γιώργος Καραβίτης:

Κύριε Διευθυντά,

Ελληνες της Αμερικής που γνωρίζουν τον κ. Διαματάρη από τα δύσκολα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα, μέχρι σήμερα, μαρτυρούν πως είναι ένας άξιος άνθρωπος που στήριξε τον Ελληνισμό της Διασποράς και ανάδειξε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, την ιστορία του, την πολιτιστική του ταυτότητα και τα προβλήματά του. Πήρε τον «Εθνικό Κήρυκα» και, με πολλή δουλειά, από αδιάφορη εφημεριδούλα με μικρή κυκλοφορία, τον έκανε ζωντανό βήμα επικοινωνίας για τους Ελληνες στα ξένα, με απόψεις και προτάσεις γι’ αυτά τα προβλήματα.

Σήμερα η συζήτηση για το πρόσωπό του περιστρέφεται γύρω από το ποιο τμήμα και ποιο έτος του Κολούμπια τελείωσε και την ακρίβεια του βιογραφικού του, μέσα στα πλαίσια της σταυροφορίας για την αριστεία που χρησιμοποιούν και προβάλλουν οι άνθρωποι της δικής του παράταξης. Εξ οικείων τα βέλη.

Οι βαθμοί στο σχολείο και οι τίτλοι σπουδών, όσο υψηλοί και βαρύγδουποι κι αν είναι, δεν καθορίζουν το μέγεθος της αξίας και της κοινωνικής προσφοράς ενός ανθρώπου αν δεν επαληθευτούν στη ζωή και τα πεπραγμένα του, αλλά μείνουν αναξιοποίητα σαν μια προίκα ή μια κληρονομιά που βρέθηκε έτοιμη και αποκτήθηκε εύκολα.

Ισως η περίπτωση του κ. Διαματάρη κάνει κάποιους να αντιληφθούν πόσο στείρα είναι αυτή η σταυροφορία και πόσο αποπροσανατολίζει και συσκοτίζει τη δημόσια συζήτηση γύρω από πολύ πιο ουσιαστικές αξίες, όπως η εντιμότητα, η δημιουργικότητα και η εργατικότητα και πώς αυτές γίνονται πράξη.

Γιώργος Καραβίτης
Νέα Υόρκη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)