to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 04.01.2023

Κοινωνία

Μετά τις γαλάζιες ακρίδες, στο νοσοκομείο Ζακύνθου κατέφθασαν και οι γαλάζιες λεγιονέλλες

«Την παρουσία παθολογικής συγκέντρωσης αποικιών του βακτηριδίου της λεγιονέλλας στο σύστημα ύδατος του νοσοκομείου Ζακύνθου, αποκάλυψε με δημόσια τοποθέτηση του ο καθηγητής υγιεινής του πανεπιστημίου Πατρών κ Απόστολος Βανταράκης, κατόπιν και σχετικής επικοινωνίας με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του


«Ως γνωστόν», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, «το εργαστήριο υγιεινής του πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί τους εξαμηνιαίους τακτικούς ελέγχους στο νερό του νοσοκομείου. Ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή,  η ανάπτυξη του συγκεκριμένου βακτηριδίου σε παθολογική συγκέντρωση συμβαίνει, όταν η θερμοκρασία του ζεστού νερού μειώνεται κάτω από τους 60  βαθμούς. 

Η παρουσία του συγκεκριμένου βακτηριδίου, χωρίς να είναι γνωστός και ο ακριβής χρόνος παρουσίας του στο ζεστό νερό του νοσοκομείου και η διασπορά του μέσω αεροσταγονιδίων στο περιβάλλον, ακόμα και στο σύστημα κεντρικού κλιματισμού του νοσοκομείου, εγκυμονεί  επιπλέον κινδύνους για εμφάνιση  λοιμώξεων του αναπνευστικού στο προσωπικό και τους νοσηλευόμενους, σε μια  περίοδο ιδιαιτέρα επιβαρυμένη για την εμφάνιση τέτοιων λοιμώξεων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου είναι πολλαπλά υπόλογος  για  την εξέλιξη αυτή όχι μόνο για την έκθεση σε κίνδυνο του προσωπικού και των νοσηλευόμενων, αλλά και διότι προφανώς με δική του εντολή  και προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση στο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, μειώθηκε η θερμοκρασία στο κεντρικό  boiler  του νοσοκομείου.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου παρέλαβε μελέτη για ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, που είχε ήδη υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ από την διοίκηση της κ Τσαρίδου, μέσω της περιφερειακής αρχής Γαλιατσάτου - Νιοτόπουλου και έλαβε έγκριση τον Γενάρη του 2020 για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ηλιακών θερμοσιφώνων για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Εν τούτοις τρία χρόνια μετά βρισκόμαστε ακόμα στην μελέτη εφαρμογής  του έργου, ύψους 600.000 Ευρώ. Έχει μεσολαβήσει η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη του σχετικού κόστους στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου σε άνω των δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κ Ακτύπης κατά την προσφιλή του τακτική του Μαυρογιαλούρου, έχει εξαγγείλει την υλοποίηση του έργου αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Ομολογουμένως χωρίς την σχετική …φωτογράφηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)