to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 11.05.2014

Κοινωνία

Μετά τις διαμαρτυρίες σταμάτησαν οι υπηρεσίες άοπλων φαντάρων στον Έβρο

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μόνο όταν οι φαντάροι διεκδικούν τα δικαιώματα τους μπορούν να τα υπερασπίσουν και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες των ανωτέρων»


Αναδημοσίευση από το Δίκτυο «Σπάρτακος»:

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μόνο όταν οι φαντάροι διεκδικούν τα δικαιώματα τους μπορούν να τα υπερασπίσουν και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες των ανωτέρων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι συνάδελφοι φαντάροι βγήκαν παραπονούμενοι στο διοικητή του στρατοπέδου της Θράκης και απαίτησαν να σταματήσει το χώσιμο και η βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων τους, καθώς στρατιώτες με σωματική ικανότητα  Ι3 άοπλοι και Ι4 διατάζονταν να κάνουν σκοπιά πύλης.

Αμέσως και αφού ακολούθησε και η καταγγελία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ο διοικητής σταμάτησε την παράνομη και επικίνδυνη αυτή πρακτική, απάλλαξε τους συναδέλφους από τις σκοπιές και πλέον αποφασίστηκε να δίνουν μόνο υπηρεσίες ΑΜ, μέχρι κάποια ώρα.

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων, τους οποίους καλούμε να δημοσιοποιούν τις καταγγελίες τους, να βγαίνουν Παραπονούμενοι και συλλογικά-μαχητικά να διεκδικούν το δίκιο τους. 

Συνάδελφοι, μόνο με την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θυμίζουμε την καταγγελία των συναδέλφων:  

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΟΠΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΚΟΠΟΥ ΠΥΛΗΣ!

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟ;

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ...

Νέα ήθη και καινούργιους κανόνες εφαρμόζουν θρασύδειλοι, τεμπέληδες ΕΠ.ΟΠ. σε στρατόπεδο της Θράκης, που βρίσκεται σε πόλη με ιστορικό όνομα.  Επειδή βαριούνται να δίνουν υπηρεσίες, έχουν συνεννοηθεί με τον επίσης ΕΠ.ΟΠ. που βγάζει τις υπηρεσίες να τους απαλλάσσει, ώστε να είναι κάθε μέρα έξω, χώνοντας τους φαντάρους.

Μάλιστα, η παρανομία τους φτάνει στο επίπεδο  να βάζουν άοπλους συναδέλφους σκοπιά και μάλιστα, στην πύλη της μονάδας.  Δηλαδή, ο ένας από τους δύο σκοπούς πύλης –ο χαρακτηρισμένος ως κρυφός- εκτελεί υπηρεσία πύλης χωρίς οπλισμό!!!

Αν γίνει κάτι, θα πετάξει χαλίκια… Αν ελεγχθεί από εφοδεύοντα φέρει την ευθύνη ο φαντάρος!

Η αυθαιρεσία τους πάει χέρι χέρι με τη παραβίαση των δικαιωμάτων μας –καθώς οι άοπλοι συνάδελφοι σύμφωνα με τις διαταγές απαλλάσσονται από τέτοιου είδους υπηρεσίες- και έχει ως αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους, αλλά και την ασφάλεια της μονάδας συνολικά. Ότι και αν σημαίνει αυτό…

Αλήθεια, γιατί ο διοικητής της μονάδας, που υπογράφει τα σχετικά έγγραφα των υπηρεσιών ανέχεται τη παραβίαση των διαταγών και κανονισμών φρούρησης;

Γιατί τα όργανα υπηρεσίας δεν κάνουν τη δουλειά τους;

Ποιος ο ρόλος των αξιωματικών υπηρεσίας; 

Αν σε έναν φαντάρο αφαιρούσαν τον οπλισμό δε θα τιμωρούνταν με βαριά καμπάνα και με Στρατοδικείο; Τώρα, πως είναι δυνατόν το σύνολο της διοίκησης της μονάδας να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτή την ανευθυνότητα και παραβατικότητα;

Συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι οι θρασείς ΕΠ.ΟΠ. τους απείλησαν όταν παραπονέθηκαν. Στις διαμαρτυρίες τους για τη μη εφαρμογή των διαταγών του ΓΕΣ απάντησαν ότι η κάθε μονάδα έχει διαφορετικό καθεστώς φρούρησης και επιλέγει εκείνη –δηλαδή οι ΕΠ.ΟΠ. και όσοι τους καλύπτουν-ποια μέτρα και πως θα εφαρμοστούν!

Βεβαίως, όταν πρόσφατα ανώτατος αξιωματικός επισκέφτηκε το στρατόπεδο, έτρεχαν οι εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. και διέταζαν τους άοπλους σκοπούς να κρυφτούν για να μην τους δει!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ο Στρατηγός Φαραντάτος, γνωστός για τις ακραίες απόψεις του, αλλά προβαλλόμενος ως πρότυπο διοικητή, μπορεί να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σε μονάδα της αρμοδιότητας του;

Γιατί πίσω από τη μεγάλη του στολή, ως διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ  «Έβρου», οι χαρτζιλικωμένοι ΕΠ.ΟΠ., από τα κυβερνητικά επιδόματα εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, κάνουν ότι γουστάρουν… για να το πούμε λαϊκά!

Φυσικά η καταγγελία των συναδέλφων περιλαμβάνει τη μονάδα, τα ονόματα των ΕΠ.ΟΠ. και του διοικητή.

Επιλέγουμε να μην τα δημοσιοποιήσουμε, περιμένοντας να αλλάξουν στάση, να αντιμετωπίσουν άμεσα το ζήτημα, σεβόμενοι τις διαταγές και τα δικαιώματα μας. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)