to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 27.10.2016

Διεθνή

Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις: Επίτευξη συμφωνίας για τη CETA ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των βελγικών πλευρών για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA)


Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε κοινή θέση του Βελγίου για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA), κάτι που μπορεί να επιτρέψει την υπογραφή της προσεχώς. "Μια συμφωνία" έχει επιτευχθεί, δήλωσε ο Μισέλ έπειτα από μια νέα συνάντηση μεταξύ των βελγικών περιοχών και γλωσσικών κοινοτήτων που έγινε σήμερα. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει τώρα να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κοινοβούλια του Βελγίου τα οποία θα αποφανθούν "πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής".

«Υπάρχουν εξελίξεις αυτή την ώρα. Ελπίζω στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, την ώρα που τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία στο εσωτερικό του Βελγίου, η οποία θα επιτρέψει την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά (CETA) από το βαλλονικό κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι υπήρξε συμφωνία και ότι «όλα τα κοινοβούλια μπορούν πλέον να εγκρίνουν τη συμφωνία μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα». Σχετικά με το πότε θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση της Συνόδου ΕΕ-Καναδά, ο Μ. Σχοινάς απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι αυτό που θα το αποφασίσει. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα «καλά νέα» και υπογράμμισε πως «μόνο όταν όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά της ΕΕ για την υπογραφή της CETA, θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)