to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 26.07.2021

Αθλητισμός

Μετά τις αντιδράσεις: Με το εθνόσημο στις φανέλες στον επόμενο γύρο της Ολυμπιάδας ο Στ. Τσιτσιπάς και η Μ. Σάκκαρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ομοσπονδία του Τένις δεν ζήτησε από τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο στις φανέλες τους, πράγμα το οποίο έπραξε μετά το κύμα αντιδράσεων


Πολλαπλά σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση των δύο Ελλήνων αθλητών τένις στην ολυμπιάδα του Τόκιο καθώς τόσο η Μαρία Σάκκαρη όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκαν με φανέλες χωρίς το εθνόσημο.

Στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές δεν έχουν υποχρέωση να φορέσουν φανέλες με το εθνόσημο, αφού η ΔΟΕ, προκειμένου να προσελκύει επαγγελματίες τενίστες στην Ολυμπιάδα, δίνει το ελεύθερο να φορούν τα ρούχα των χορηγών τους.

Τη συγκεκριμένη ρύθμιση φαίνεται πως αξιοποίησαν και οι δύο Έλληνες τενίστες, αφού εμφανίστηκαν με φανέλες χωρίς το εθνόσημο αλλά μόνο με το έμβλημα των χορηγών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΟΕ είναι αρμόδια για την επίσημη ενδυμασία της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, στις προπονήσεις και στις μετακινήσεις αλλά όχι στην αγωνιστική εμφάνιση. Εκεί υπεύθυνη είναι η αθλητική ομοσπονδία του κάθε αθλήματος που εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ομοσπονδία του Τένις δεν ζήτησε από τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο στις φανέλες τους, πράγμα το οποίο έπραξε μετά το κύμα αντιδράσεων.

Ως εκ τούτου, στους επόμενους αγώνες, ο Στ. Τσιτσιπάς και η Μ. Σάκκαρη θα αγωνιστούν με φανέλες που θα φέρουν το εθνόσημο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς για παράδειγμα που είναι νούμερο 1 στον κόσμο, επέλεξε να φορέσει τη χορηγό εταιρεία της Σερβίας με το εθνόσημο, Αντιθέτως, ο Ζβέρεφ φόρεσε μόνο τα ρούχα του χορηγού του και όχι της Γερμανίας.

Με πληροφορίες από gazzeta.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)