to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 08.07.2022

Κοινωνία

Μετά τις 10 απολύσεις στην PDS (Τράπεζα Πειραιώς): Οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργιακές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση στο κτίριο της Καλλιθέας στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας για απολύσεις και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Συγκέντρωση στο κτίριο της Καλλιθέας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8/7 οι εργαζόμενοι στην «PD Solutions» (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς), στο πλαίσιο της σημερινής νέας 24ωρης απεργίας τους, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες για την ακύρωση των απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ακύρωση των απολύσεων των 10 συναδέλφων τους, να μη γίνει καμία άλλη απόλυση, να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας στην PDS με σύμβαση αορίστου χρόνου, υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Αντιπροσωπεία της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων PDS και του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής συναντήθηκε με τη διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας απαιτώντας να οριστεί άμεσα η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την Επιχειρησιακή ΣΣΕ και την Τρίτη 12 Ιούλη, που έχει οριστεί στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας τριμερής συνάντηση για τις απολύσεις, η εργοδοσία να προσέλθει με συμβάσεις αορίστου χρόνου για τους απολυμένους.

Αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους ότι την ώρα της τριμερούς συνάντησης την Τρίτη 12 Ιούλη όσοι εργαζόμενοι δεν εργάζονται θα συγκεντρωθούν έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας. Καθώς και ότι σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)