to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 11.12.2020

Κοινωνία

Μετά την κατακραυγή η αστυνομία διέγραψε το πρόστιμο στον αιμοδότη

Η ΓΑΔΑ μπορεί να διέγραψε το πρόστιμο ωστόσο δεν είπε κουβέντα για την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών


Χρειάστηκε να περάσουν 48 ώρες και απανωτά δημοσιεύματα για να πράξει η αστυνομία τα αυτονόητα και να διαγράψει το πρόστιμο των 300 ευρώ στον εθελοντή αιμοδότη.

«Σχετικά με δημοσιεύματα για παράβαση που βεβαιώθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, για άσκοπη μετακίνηση ιδιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι είχε μεταβεί για αιμοδοσία, ανακοινώνεται ότι κατά το χρόνο βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε επιβεβαιωτικό έγγραφο.

Σήμερα, μετά την υποβολή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής» αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Ωστόσο δεν κάνει την παραμικρή αναφορά για την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίο με ειρωνείες και χωρίς γάντια, του έκαναν έλεγχο.

Ο άνδρας μίλησε το πρωί της Παρασκευής για το περιστατικό στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα είπε:

«Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ.

Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες, κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης».

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί εξοργίστηκαν με το μήνυμα που έγραφε η μάσκα του και περιγράφει τον έλεγχο που έκαναν χωρίς να φορούν γάντια.

«Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται “και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή”, άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, ψάξανε την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και να σας πω τώρα ένα γλαφυρό παράδειγμα: Χωρίς γάντια, βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό απ’ τα τσιγάρα μου. Κι όταν διαμαρτυρήθηκα, προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση».

Ο άνδρας αναφέρθηκε και στην άρνηση της υπηρεσίας ένστασης να σβήσει το πρόστιμο.

«Στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ενοχοποιητικό στοιχείο, τον Ριζοσπάστη. Άρχισαν τις ειρωνείες “στο νοσοκομείο δεν πρέπει να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα”. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με αφήσανε για μία ώρα να περιμένω όρθιος, χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση. Πήγα στο νοσοκομείο, βρήκα το διευθυντή της αιμοδοσίας και πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία της ένστασης, προφανώς δεν το ακύρωσαν» κατήγγειλε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)