to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 12.03.2021

Κοινωνία

Μετά την καταγγελία Τσίπρα για Μάγγο θυμήθηκαν να ενημερώσουν για την τύχη της ΕΔΕ

Η παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάστηκε για να κοινοποιηθεί η ΕΔΕ για την υπόθεση του Β. Μάγγου στην οικογένεια του


Στον Συνήγορο του Πολίτη έχει διαβιβαστεί για περαιτέρω διερεύνηση, η διοικητική δικογραφία για τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ένα μήνα μετά την κακοποίηση του από αστυνομικούς στο Βόλο, τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από επιστολή που έλαβε από τον πατέρα του 26χρονου.

Στην Βουλή έπρεπε να φτάσει η υπόθεση του Γιάννη Μάγγου για να απαντήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οικογένεια του 27χρονου που τον περασμένο Ιούνιο έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο Βόλο και ένα μήνα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Χρειάστηκαν περισσότεροι από επτά μήνες και η παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ανακοινώσει το υπουργείο ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ολοκληρώθηκε στις 23/2 και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Και το ευχαριστήριο μήνυμα του Γ. Μάγγου, μετά τη σημερινή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στην Βουλή: 

«Αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος που σήμερα 12-3-2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συζήτηση για την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδιού μας Βασίλειου, που άδικα και ανηλεώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε στις 14-6-2020, από αστυνομικές δυνάμεις στο Βόλο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)