to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 16.03.2022

Κοινωνία

Μετά την καταγγελία του ΣΥΔ: Αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα κατά του Αλ. Κούγια

Το Σωματείο παρέθεσε αναλυτικά δηλώσεις του δικηγόρου με τρανσφοβικό και ομοφοβικό περιεχόμενο και κακοποιητικό λόγο με στόχο διεμφυλική μάρτυρα κατηγορίας, την οποία αποκάλεσε μεταξύ άλλων «μαντράχαλο» και «καρικατούρα» σε τηλεοπτικές του δηλώσεις


Η Εισαγγελέας Ρατσιστικής Βίας σχημάτισε αυτεπάγγελτα δικογραφία κατά του Αλέξη Κούγια με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η οργάνωση επισήμανε, στις 28 Φεβρουαρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την καταγγελία του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για «κατ’ εξακολούθηση θελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο του Αλέξη Κούγια»

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα του τρανς προσώπου που απευθύνθηκαν, όσο και γενικότερα την κοινότητα των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων στο σύνολό της,” επισυνάπτεται [μαζί με το συνημμένο video] για τις ενέργειές σας» σημείωσε το Παρατηρητήριο στην ανακοίνωσή του προς την Εισαγγελία.
Σημειώνεται ότι χθες το ΣΥΔ ζήτησε με ανοιχτή επιστολή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τον πειθαρχικό έλεγχο του γνωστού ποινικολόγου για τις «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου δηλώσεις» στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Το Σωματείο παρέθεσε αναλυτικά δηλώσεις του δικηγόρου με τρανσφοβικό και ομοφοβικό περιεχόμενο και κακοποιητικό λόγο με στόχο διεμφυλική μάρτυρα κατηγορίας, την οποία αποκάλεσε μεταξύ άλλων «μαντράχαλο» και «καρικατούρα» σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Το Παρατηρητήριο θυμίζει πως για ανάλογες προηγούμενες δηλώσεις του κ. Κούγια μετά από μηνυτήρια αναφορά για ομοερωτοφοβική ρητορική μίσους είχε σχηματιστεί άλλη δικογραφία από την Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας στις 27 Μαΐου 2021, που μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα για μελέτη και επεξεργασία, από τις 28 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)