to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μετά τη Βροχή του Sergi Belbel

Στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης το θέατρο ανθεί. Πράγμα που αποκαλύπτει ότι ο κόσμος δεν παραδίδεται. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η ύπαρξη ερασιτεχνικών θιάσων που έχουν να παρουσιάσουν εξαιρετικό έργο και που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες.


Η θεατρική ομάδα The Healers παρουσιάζει στο θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Καρυστινού το «Μετά τη Βροχή» του Ισπανού Sergi Belbel.

Στο θεατρικό, οι υπάλληλοι μιας χρηματιστηριακής εταιρίας στη Νέα Υόρκη στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη επιδίδονται σε μια αγαπημένη αλλά απαγορευμένη συνήθεια: το κάπνισμα. Το τσιγάρο είναι η αφορμή για να εκδηλωθούν καταστάσεις γεμάτες ίντριγκες, ζήλεια, έρωτα που όμως εκτυλίσσονται τόσο γρήγορα ώστε κανείς δεν επικοινωνεί με κανένα. Παράλληλα, εκρήξεις αναστατώνουν την άνυδρη εδώ και χρόνια πόλη τους που έχει την εικόνα βομβαρδισμένης πόλης. Μια απειλή πλανιέται, αλλά και η προσμονή ότι ενδεχομένως μια βροχή ίσως τα σβήσει όλα.

Το χαρακτηριστικό του έργου είναι το μαύρο χιούμορ καθώς οι χαρακτήρες του εξωθούνται στα άκρα, αγωνίζονται να ορίσουν την ζωή τους ως μέρος μιας πραγματικότητας που δυσκολεύονται να αποδεχτούν ή να αντιμετωπίσουν.

Για τον Σέρτζι Μπελμπέλ

Ο Σέρτζι Μπελμπέλ, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς παγκοσμίως, γεννήθηκε στην Τερράσα (Βαρκελώνη) το 1963. Εκτός από την πλούσια συγγραφική του δραστηριότητα, ο Μπελμπέλ είναι επίσης σκηνοθέτης και μεταφραστής θεάτρου. Σπούδασε Ρομανική και Γαλλική φιλολογία στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Είναι καθηγητής δραματουργίας στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης από το 1988. Από το 2006 μέχρι το 2012 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου της Καταλονίας. Έχει τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας της Αυτόνομης Κυβέρνησης της Καταλονίας, το Εθνικό Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας, το Βραβείο Μολιέρου 1999, το Βραβείο MAX για τις Σκηνικές Τέχνες του 2002.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ Μετάφραση: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ Βίντεο/Φωτισμοί: ΘΩΜΑΪΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΟΥ Σκηνικά: ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΑΝ Μουσική: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ/ΕΛΕΝΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ Κοστούμια: Η ΟΜΑΔΑ

Διανομή

[με σειρά εμφάνισης)

Διευθυντής Διοικητικού: ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΣ Προγραμματιστής: ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΓΚΑΛΗΣ Γραμματέας Διοικητικού: ΕΥΕΡΙΝΑ ΚΑΤΙΡΤΖΟΓΛΟΥ Γραμματέας Συμβούλου: ΕΛΕΝΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ Γραμματέας Προσωπικού: ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ Γραμματέας Δημ. Σχέσεων: ΔΩΡΑ ΤΣΟΛΗ Διευθύνουσα Σύμβουλος: ΔΑΦΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Κούριερ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΑΝ

tags: θέατρο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)