to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 14.07.2014

Πολιτική

Μετά τη μετατροπή του αδικήματος: 13 χρόνια κάθειρξη στον Β. Παπαγεωργόπουλο πρότεινε ο εισαγγελέας

«Σπάνε» τα ισόβια στα οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί. Σε λίγο η ανακοίνωση των οριστικών ποινών από το δικαστήριο


Ποινή κάθειρξης 13 ετών, για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του.

Το δικαστήριο ναι μεν έκρινε και σε δεύτερο βαθμό ένοχο τον κ. Παπαγεωργόπουλο κατά πλειοψηφία (3-2), κατά μετατροπή όμως της κατηγορίας σε απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση δια παραλείψεως.

Στο άκουσμα πάντως της απόφασης, ο τέως δήμαρχος, απευθυνόμενος προς την έδρα σχολίασε: «Είναι λάθος».

Στους δύο συγκατηγορούμενούς του, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη, που επίσης κηρύχθηκαν ένοχοι για την υπόθεση, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους το πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε συμβεί και πρωτοδίκως, και επιπλέον στον πρώτο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με τις πράξεις που οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθούν οι παρακάτω ποινές κάθειρξης: Στον Β. Παπαγεωργόπουλο 13 έτη (για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση) στον Μ. Λεμούσια 15 έτη (για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση) και επιπλέον 15 μήνες (για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας) και στον Π. Σαξώνη 20 έτη (υπεξαίρεση) 2 έτη (πλαστογραφία) και 7 έτη (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις).

Εξάλλου, για τους πρώην διευθυντές πρότεινε τις παρακάτω ποινές φυλάκισης: Στον Θ. Γκόλα 4 έτη και στον Γ. Γκαϊδατζή 5 έτη.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε εκ νέου για να αποφανθεί επί των ποινών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)