to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 15.07.2013

Πολιτική

Μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου (ζωντανή μετάδοση)

Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια ως αργά το βράδυ


Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής έως και αυτή την ώρα (λίγο μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη)  η συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για δυο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) που αφορούν την λίστα Λαγκάρντ.

Η μυστική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το βράδυ ενώ θα στηθούν τρεις κάλπες, μια για κάθε αδίκημα, σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας: Για τη νόθευση εγγράφου, για την απιστία περί την υπηρεσία και για την παράβαση καθήκοντος. Αν παραπεμφθεί, εντός εβδομάδος θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Η ομιλία της Z. Κωνσταντοπούλου (ακούστε το ηχητικό)

Αν έπρεπε να μπει ένας τίτλος στις εργασίες της Επιτροπής, θα ήταν «Το έπος της συγκάλυψης» και αν έπρεπε να μπει ένας τίτλος στο πόρισμα της πλειοψηφίας θα ήταν «η επιτομή της υπόθαλψης», τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε ότι στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται πρόσωπα συνδεδεμένα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ: η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου, η οικογένεια Παπακωνσταντίνου, η οικογένεια Βουλγαράκη, η οικογένεια Κεφαλογιάννη, ο νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου, ο πολιτευτής της ΝΔ Χρ. Φύσσας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ανδρεουλάκος, ο κ. Πλατής, η κυρία Βιδάλη (σύζυγος συμβούλου πρωθυπουργού), ο κ. Παγίδας, η οικογένεια Βαρβιτσιώτη, η σύζυγος του Αδ. Γεωργιάδη και πλήθος επιχειρηματιών που συνδέεται με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το συμπέρασμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συμμέτοχοι στο σκάνδαλο», ενώ τόνισε ότι «η αποσπασματική απόδοση κατηγορίας συνιστά αυτοτελώς παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ότι το «κυρίως κακούργημα» είναι η υπεξαγωγή εγγράφου και ότι έπρεπε οι κατηγορίες να απαγγελθούν με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε την πλειοψηφία έως το βράδυ να εντάξει την νόθευση εγγράφου στο κατηγορητήριό της και να ασκηθεί δίωξη για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Σημείωσε ακόμη ότι συντρέχει παράβαση καθήκοντος, αλλά δεν συντρέχει νόθευση εγγράφου και προειδοποίησε ότι «ο τρόπος που διατυπώσατε την κατηγορία περί νόθευσης άγει στην απαλλαγή και του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Ε. Βενιζέλου».

Πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση διαδικτυακά από το κανάλι της Βουλής :

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)